Particuliere alarmcentrales verwerken 16,5 miljoen meldingen per jaar

Federatie Veilig Nederland maakte laatst bekend dat PAC’s (particuliere alarmcentrales) gezamenlijk zo’n 16,5 miljoen meldingen verwerken. De meldingen komen van zo’n 406.000 bedrijven en 305.000 particulieren. Wij zijn trots dat Alert Alarmcentrale hier deel vanuit mag maken.

Eerder dit jaar vertelden wij al in dit artikel dat particuliere alarmcentrales per 1 juli overvalalarmen zelf gingen verifieëren om hiermee het aantal nodeloze uitrukken van hulpdiensten te verlagen. Echter verwerken alarmcentrales zoals die van Alert veel meer dan alleen overvalalarmen. Denk aan brand, inbraak, sabotage en technische storingen. In dit artikel vertelden we wat een alarmcentrale allemaal doet.

De meeste van de dagelijks 45.000 meldingen hoeven niet opgevolgd te worden, maar dit verandert niet de prioriteit van de melding voor de alarmcentrales. Tevens blijft de politie, in samenwerking met onze Alert alarmcentrale(s), erop gericht de heterdaadkracht en pakkans te vergroten.

Met oog op de toekomst is de verwachting dat particuliere alarmcentrales steeds meer te maken krijgen met alarmverificatie. Veel particulieren en bedrijven kiezen er tegenwoordig voor om hun camerabeelden aan te sluiten bij een alarmcentrale. Hierdoor kan een operator direct zien of er iets aan de hand is en indien nodig de politie en/of sleutelhouder inlichten.

Daarnaast kunnen we steeds ‘slimmer’ beveiligen dankzij de nieuwste technologieën omtrent beveiliging. In dit artikel over Video Content Analyse (VCA) vertelden we al dat de alarmcentrale van Alert dankzij VCA de mogelijkheid heeft om onder andere virtueel surveillancerondes uit te voeren.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een alarmcentrale die u kan helpen met één of meerdere diensten en oplossingen zoals hierboven? Laat u dan adviseren door Joost of Arthur. Zij staan voor u klaar om samen met u te kijken wat de alarmcentrale van Alert voor u kan betekenen.

Uw voordelen

  • Geavanceerde en geïntegreerde (PSIM) technieken
  • Professionele en zorgvuldig geselecteerde en gescreende beveiligingsprofessionals
  • Volledig operationele én gecertificeerde (back-up) alarm- en servicecentrale
  • 24/7 monitoring
  • Gratis toegang tot Alert Mobile (klantportaal)