Steden en gemeenten worden gevormd door vele gebouwen, bedrijventerreinen en omliggende omgevingen. In dat opzichte zijn steden en gemeenten nog meer omvattend en daarmee (nog) complexer dan de gebouwen en omgevingen waar zij uit opgebouwd zijn.

Bezoek experience room

Smart city

Daarbij komt dat steden (hier vallen ook gemeenten onder; voor het leesgemak laten we gemeenten achterwege) een publieke functie hebben, waarbij de belangen van een stad de onderliggende belangen van individuen overstijgen. Goede voorbeelden van dergelijke belangen zijn onder andere:

  • Leefbaarheid
  • Veiligheid
  • Duurzame & groene omgeving
  • Bereikbaarheid
  • Economische ontwikkeling

Steden zetten ook technologie in om bijvoorbeeld te veiligheid te vergroten. Binnen een stad zijn er talloze verschillende systemen actief, die ieder een bepaald doel dienen in het kader van bovengenoemde belangen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld systemen met betrekking tot de openbare verlichting, route- en parkeerinformatie, en video-observatiesystemen.

Vele steden hebben bijvoorbeeld veel geïnvesteerd in video-observatiesystemen om onder andere het uitgaansgebied in de binnenstad in beeld te brengen en daarmee de openbare veiligheid te verhogen. Door deze videosystemen te koppelen met revolutionaire artificiële intelligentie ontstaan weer nieuwe, interessetante toepassingen zoals het detecteren van geweldsmisdrijven op basis van live beelden, of de detectie van achtergebleven objecten zoals een rugzak of tas.

Er zijn dus mogelijkheden om een separate oplossing nog slimmer te maken. In de praktijk zijn er heel veel van deze systemen onderling niet gekoppeld. Met behulp van onze integratieplatform integreren wij deze diverse systemen, producten en andere elementen en verzamelen data om zoveel mogelijk te leren van een gebouw en het gedrag van de mens.

Slim verbinden, áltijd alert.

Ge√Įnteresseerd in onze veiligheidsoplossingen of heeft u een uitdagend vraagstuk waar u advies op wilt?