Wat is een smart building?

Smart building is een containerbegrip. Maar wat is een smart building volgens Alert? Onze definitie beperkt zich niet enkel tot beveiligingsoplossingen, hoewel deze wel een belangrijke basis vormen. Wij definiëren smart building als het slim verbinden van verschillende gebouwbeheersystemen.

Bezoek experience room

Wat is een smart building?

Smart building is een containerbegrip. Maar wat is een smart building volgens Alert? Onze definitie beperkt zich niet enkel tot beveiligingsoplossingen, hoewel deze wel een belangrijke basis vormen. Wij definiëren smart building als het slim verbinden van verschillende gebouwbeheersystemen. Hierbij maken wij onderscheid in:

  • Gebruikers gericht op gebruikersgemak, comfort en productiviteit.
  • Beheerders en huurders: gericht op bezetting & benutting, gebruikerstevredenheid en energieverbruik.
  • Eigenaren: gericht op vastgoedwaarde en toekomstbestendigheid.

Smart Building: de basis

De vraag ‘wat is een smart building’, is dus terecht en kan vanuit verschillende perspectieven worden uitgelegd. Techniek is hierbij het middel, geen doel op zich. Dit betekent dat we eerst werken aan een solide basis. Voor het veiliger en comfortabeler maken van uw gebouw en omgeving vormt een slimme integratie tussen de volgende onderdelen het bewezen fundament:

  • Inbraak
  • Brand
  • Video
  • Toegang
  • Intercom

Ons smart building platform: de volgende stap

Dankzij ons PSIM (Physical Security Information Management) platform kan uw gebouwintegratie verrijkt worden met andere (non-)security toepassingen waaronder facilitaire systemen, interactieve displays en slimme sensortechnologie. Op deze manier bieden wij niet alleen veiligheid maar kunnen we uw gebouw en omgeving ook voorzien van inrichting en monitoring op het gebied van energiemanagement, luchtkwaliteit, parkeerbezetting, legionella bestrijding en meer.

Alert als schakel voor uw ‘missing link’

Naast een goed overzicht en inzicht is volgens ons een goede opvolging minstens zo belangrijk en vaak de ‘missing link’. Volgens ons gaat het namelijk niet alleen om juiste informatie op basis van de juiste data, maar vooral ook om de juiste acties en opvolging op basis van deze informatie. Met Alert is deze opvolging gegarandeerd.

Benieuwd wat dit voor u kan betekenen?

Graag horen wij van u wat u en uw organisatie bezighoudt zodat wij elkaar kunnen inspireren in onze experience room te Sliedrecht. Tijdens deze inspiratiesessie nemen wij u mee in uiteenlopende voorbeelden om een beeld te geven van de mogelijkheden op het gebied van slim gebouwbeheer.

Slim verbinden, áltijd alert

Geïnteresseerd in onze veiligheidsoplossingen of heeft u een uitdagend vraagstuk waar u advies op wilt?