Beveiliging op afstand

Wilt u uw beveiliging op een slimmere manier regelen? Bijvoorbeeld als u op zoek bent naar een manier van beveiligen die tegemoetkomt aan uw specifieke wensen, zoals het hanteren van flexibele openingstijden, of verkorten van de reactietijd bij een bepaalde situatie.

Bezoek experience room

Beveiliging op afstand

En wilt u uw bestaande beveiligingssystemen nog effectiever inzetten? Denk hierbij aan de huidige overzichtscamera’s op een bedrijventerrein. Of de beveiligingssystemen zoals de toegangspoort, inbraakinstallatie en camerasysteem bij een eindgebruiker in diens gebouw(en) en omliggende terrein.

Beveiliging en monitoring op afstand

In de markt is men wel bekend met de ‘traditionele’ beveiligingsdiensten van Alert. Velen raken meer en meer bekend met onze innovatieve en integrale aanpak op het gebied van beveiliging op afstand. Hierbij werken wij onder andere nauw samen met onze technologiepartners.

De ‘traditionele’ manier van open- en sluitrondes is niet meer nodig. Een werkwijze waarbij iemand fysiek alle deuren en de poort naloopt, een laatst ronde langs alle ruimtes maakt en vervolgens het alarm in-/uitschakelt, kan tegenwoordig ook volledig op afstand en elektronisch gebeuren.

Onze operators verzorgen op afstand vanuit één van onze twee monitoring- en alarmcentrales een inspectie op basis van de videobeelden van het video-observatiesysteem bij desbetreffende eindgebruiker. Vervolgens wordt de inbraakinstallatie ingeschakeld. Andersom kan uiteraard ook, zodat medewerkers veilig een gebouw kunnen betreden, nadat het alarm is uitgeschakeld.

Dankzij onze technologiepartners halen wij informatie uit videobeelden door iedere (bestaande) IP-camera slim te maken met behulp van Video Artificial Intelligence. Hiermee kunnen objecten, personen, afwijkingen en patronen gedetecteerd worden. Op basis van een trigger dankzij deze detectie kan vervolgens door onze operators de juiste acties worden ondernomen.

Voordelen en resultaten

In de praktijk blijkt dit een goed werkend systeem, die enorm veel bewegingen van bewakers uitspaart. Het alternatief zou namelijk zijn dat hier elke dag iemand langskomt om een gebouw te sluiten en te openen. Zeker bij eindgebruikers met een groot terrein en/of gebouw(en) is dat niet alleen veel tijdrovend en omslachtig, maar veroorzaakt ook relatief veel CO2-uitstoot. Kortom, de CO2-footprint van dit werkwijze is veel kleiner dan de ‘traditionele’ manier van beveiligen, met auto’s die op en neer rijden en mogelijk voor loos alarm naar het pand moeten rijden.

Bovendien geeft het echt een veilig gevoel, zeker wanneer je als laatste, of één van de laatsten ’s avonds nog op kantoor bent of wanneer je als eerste ’s ochtends vroeg binnenkomt. Je weet dat mensen meekijken en dat zij al een check hebben gedaan om te zien of er verdachte personen in of rond de gebouwen lopen.

Het vergt uiteraard een extra investering om de diverse beveiligingssystemen te koppelen met het integratieplatform bij Alert. Het is de investering zeker waard, aangezien de éénmalige investering zich binnen 3 jaar terug. Deze terugverdientijd is gebaseerd op een aantal gerealiseerde projecten. Bent u benieuwd wat de verwachte terugverdientijd voor u of uw relatie is?

Bezoek onze experience room

Ontdek wat beveiliging op afstand voor u kan betekenen, en leer de mogelijkheden kennen tijdens een bezoek aan onze experience room in Sliedrecht. In tegenstelling tot een demo tonen we hier live operationele systemen. Voor verdere details kunt u contact met ons opnemen en de experience room boeken.

Slim verbinden, áltijd alert

Geïnteresseerd in onze veiligheidsoplossingen of heeft u een uitdagend vraagstuk waar u advies op wilt?