Wat is Video Content Analyse?

Bij Alert focussen we ons steeds meer op het nieuwe beveiligen. Zo kunnen we dankzij onze unieke service Alert One organisaties steeds beter op afstand optimaal beveiligen. Video Content Analyse (VCA) is hier een onderdeel van. In dit artikel vertellen vertellen wij er meer over VCA analysesoftware.

Wat is Video Content Analyse?

Dankzij VCA kunnen wij relevante informatie vanuit camerabeelden waarnemen en vastleggen. Een techniek die hierbij wordt ingezet, is onder andere kunstmatige intelligentie. Door kunstmatige intelligentie, in het Engels ook wel Artificial Intelligence genoemd, kunnen wij (meta)data genereren uit videobeelden. Metadata is informatie die verschillende gegevens beschrijven. Veel VCA-systemen kunnen objecten en personen herkennen, maar ook calamiteiten zoals brand en zelfs rook. Videoanalyse kan zowel vooraf als achteraf toegepast worden. Het voordeel van het vooraf toepassen, is dat de VCA direct in actie komt als er bijzonderheden gedetecteerd worden.

Wat is er mogelijk met Video Content Analyse?

  • Nummerplaatherkenning (ANPR)
  • Perimeterbeveiliging
  • Virtuele surveillancerondes
  • Alarm verificatie

Voordelen VCA

  • Tijdsbesparing: door het gebruik van presets (voorinstellingen) op het gebied van locatie, activteit en/of tijdsstip) hoeven enkel de beelden bekeken te worden die voldaan aan deze presets.
  • Realtime waarschuwingen: bij alarm ontvangt de operator direct de beelden die betrekking hebben verdachte activiteiten en kan er snel gehandeld worden.
  • Beperkt netwerkbelasting: met gebruik van VCA wordt enkel de relevante informatie en detecteringen doorgezet naar de server. Dit scheelt voor uw netwerkbelasting.

Een praktijkvoorbeeld met VCA

Een van onze opdrachtgevers kreeg, na het recent verbouwen van hun nieuwe buitenterrein, ongewenste personen op het terrein die tijdens de nachtelijke uren goederen ontvreemden. Ondanks dat het bedrijf voorzien was van de nodige beveiliging en het alarm werd opgevolgd, kwam het niet tot een aanhouding van de verdachten.

Het team van Alert One besloot in samenwerking met de opdrachtgever, het huidige camerasysteem te voorzien van VCA. Dankzij VCA toe te passen, kunnen (ongewenste) personen al gedetecteerd worden voordat ze een poging ondernemen om over het hek te klimmen. Onlangs heeft dit geresulteerd in aanhoudingen van twee verdachten waarbij de operators van de Alert Alarmcentrale zowel één van onze surveillanten én politie aanstuurden. Dankzij de toepassing van VCA en de aangestuurde diensten zijn de verdachten tijdig opgespoord.

VCA toepassen

Een camerasysteem kan voor een bedrijf een flinke investering zijn dat vaak ook noodzakelijk is. Het voordeel van VCA is dat het niet altijd noodzakelijk is het huidige camerasysteem te vervangen. Team Alert One kijkt, onder supervisie van onze projecteringsdeskundige, altijd samen met de opdrachtgever hoe we onze technologieën zo kunnen toepassen dat er zoveel mogelijk zorgen uit handen worden genomen bij Opdrachtgever.