PAC’s gaan per 1 juli overvalalarmen zelf verifiëren

Per 1 juli 2021 gaat de politie het protocol voor het opvolgen van overvalalarmen aanpassen. Voortaan zullen particuliere alarmcentrales de overvalalarmen ontvangen én verifiëren. Vervolgens zal de politie alleen nog maar de geverifieerde alarmen opvolgen.

De politie wilt met deze verandering het aantal nodeloze uitrukken reduceren, voor een efficiëntere inzet van hun mensen en middelen. De prioriteit van een overvalalarm verandert niet. Tevens blijft de politie, in samenwerking met onze Alert alarmcentrale(s), erop gericht de heterdaadkracht en pakkans te vergroten. Echter moet de politie nu honderden keren per maand nodeloos uitrukken voor alarmmeldingen die door een menselijke fout of onjuist gebruik van een overvalknop veroorzaakt worden.

Als er sprake is van een geverifieerde overval, wordt de meldkamer van de politie door de particuliere alarmcentrale geïnformeerd en volgt er een prio 1 uitruk van de politie. Indien de melding van de overval niet geverifieerd kan worden, maar men toch de inzet van de politie wenst, dan verandert de prioriteit van de melding naar ‘’politie assistentie gevraagd’’.

Meer informatie over de opvolging overvalalarmering vindt u hier.

Wat kan dit betekenen voor u als klant van Alert Alarmcentrale?

Zowel zakelijke als particulieren klanten die zijn aangesloten op de alarmcentrale van Alert, zullen de overval functie van hun alarmsysteem opnieuw onder de loep moeten nemen. Zij zullen -eventueel samen met hun installateur- moeten gaan kijken op welke manier zij deze verificatie willen gaan realiseren.

Verificatie dankzij de nieuwste technologie met Alert One

Als beveiligingsorganisatie is het belangrijk dat je blijft innoveren. Daarom introduceerde wij in 2019 Alert One. Dankzij Alert One hebben wij de mogelijkheid gecreëerd om verschillende beveiligingssystemen aan elkaar te koppelen.

Om een verificatie van een overval in te kunnen richten, koppelen we het camerasysteem aan het alarmsysteem. Hierdoor kunnen wij als alarmcentrale binnen enkele ogenblikken virtueel met u meekijken en de situatie beoordelen. Indien de overval geverifieerd is, kunnen wij de live camerabeelden direct delen met de meldkamer van de politie dankzij Live View. Hierdoor kunnen wij niet alleen nog sneller handelen, maar vergroten we ook de pakkans van de daders.

 

Daarnaast kunnen we ook virtuele openings- en sluitrondes en surveillance rondes verzorgen dankzij Alert One. Hierdoor bespaart u ook de kosten van bijvoorbeeld de bewakingsdienst.
 

Meer weten over Alert One?

Neem contact met ons op en laat u adviseren door Joost. Samen kijken wij graag met u naar wat de mogelijkheden zijn.