Collectieve beveiliging van Alert: hoe werkt het

- Beveiliging

Wie een bedrijf heeft dat is aangesloten bij de collectieve beveiliging van Alert, weet: dit is niet zomaar beveiliging. Noem het gerust ‘het nieuwe beveiligen’. Alert investeert voortdurend in de nieuwste technologieën en technieken. Enerzijds om de veiligheid op bedrijventerreinen continu te verbeteren en anderzijds om nóg effectiever te werk te kunnen gaan.

Joost Klaren, commercieel directeur bij Alert: “Wij willen echt excelleren op het snijvlak van mens en techniek. Natuurlijk heb je altijd een surveillant(e) nodig om een eventuele crisissituatie te beoordelen, maar we willen de techniek voor ons laten werken, zodat deze persoon veel effectiever op de weg is.”

Niet doelloos rondjes rijden

Met andere woorden: hij of zij moet niet doelloos rondjes rijden, maar wordt op basis van triggers gericht ingezet. Zo’n ‘trigger’ kan van alles zijn. Van een kentekenregistratiecamera die voortdurend dezelfde auto op ziet duiken, tot aan een slagboom die volgens de systemen niet meer blijkt te werken. Zoals gezegd: technologie heeft hierin een leidende rol.

Hoe het werkt

  1. De periferie. Met andere woorden: de buitenste rand van het bedrijventerrein, met onder meer de in- en uitgangen. Dit is gemeenschappelijk geregeld door en met het collectief, waarbij je kunt kiezen voor camera’s en/of een slagboom om de toegang te kunnen controleren.
  2. Alle binnenwegen van het bedrijventerrein. Afhankelijk van het beschikbare budget – met andere woorden: het aantal deelnemende bedrijven op het terrein – kan er onder meer gekozen worden voor volgcamera’s, waarmee je rondrijdende auto’s in de gaten kunt houden.
  3. De beveiliging rondom bedrijven. Hierin kunnen de camera’s en beveiligingsmaatregelen van de bedrijven zelf betrokken worden. Zo kan Alert bijvoorbeeld meekijken met de camerabeelden van een bedrijf, om te zien wat er aan de hand is.
  4. Beveiliging bínnen de bedrijven. Daarbij valt te denken aan het inbraaksysteem, toegangscontrole, zaken die de ondernemer zelf regelt. Dit kan per afnemer worden afgestemd met Alert.

Kort samengevat betekent dit het volgende: kiest u voor collectieve beveiliging van Alert, dan bent u ervan verzekerd dat alle facetten van beveiliging ondersteund én opgevolgd worden.

Ondernemersbijeenkomst op 12 november

Benieuwd naar de mogelijkheden van collectieve beveiliging op een bedrijventerrein? Meld u dan aan voor de ondernemersbijeenkomst op 12 november van 16.00 tot 19.30 uur. Het thema van deze bijeenkomst is – vanzelfsprekend – veiligheid.