Alert behaalt ook Europese normering EN 50518 voor beide alarm- en servicecentrales

- Beveiliging - Alarmcentrale - Alert Group

Alert heeft voor beide alarm- en servicecentrales de belangrijke EN 50518-certificering binnen weten halen. Eind januari presenteerden we dit nog als een van de doelstellingen en een paar maanden later is dit realiteit geworden: de centrales zijn volledig gecertificeerd door Kiwa.

Extra stap in ambitie

Deze Europese norm EN 50518 'Monitoring en Alarm ontvangstcentrales' beschrijft de eisen waaraan een particuliere alarmcentrale (PAC) moet voldoen om operationeel te functioneren. Doel van deze norm is het vastleggen van ‘business continuity’ gebaseerd op risicomanagement.

Vanuit de WPBR (Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus) stelt het Ministerie van Justitie en Veiligheid diverse eisen aan particuliere alarmcentrales. Eén van deze eisen betreft certificering op basis van het CCV Certificatieschema Particuliere Alarmcentrales óf op basis van de EN 50518 ‘Monitoring en Alarmontvangst Centrales'.

Alert was al gecertificeerd voor het Nederlandse certificaat op basis van het CCV Certificatieschema Particuliere Alarmcentrales, maar heeft er bewust voor gekozen om de uitgebreidere en strengere Europese EN 50518 te laten certificeren.

Hierdoor creëert Alert niet alleen vertrouwen bij opdrachtgevers, maar ook extra mogelijkheden om de dienstverlening verder uit te bouwen naar beveiliging én gebouwbeheer in Nederland en de rest van Europa.Logo-Kiwa-certificering_EN-50518

Enige in Nederland

Het bijzondere aan deze certificering is dat het om beide locaties van het bedrijf gaat. Zowel de locatie in Alblasserdam, ondergebracht in het datacenter van Dataplace, als de back-up-centrale in Sliedrecht, voldoen aan alle eisen die hierbij horen. Alert is hiermee de enige particuliere alarmcentrale (PAC) in Nederland met twee locaties die deze certificering heeft gekregen.

Veilige alarmcentrale

Een onderdeel van deze certificatie was het behalen van het BRL-K21030 Alarmcommunicatie Netwerken certificaat. Dit houdt in dat onze organisatie een betrouwbare en veilige alarmtransmissie biedt voor onze klanten tussen onze beide alarmcentrales.

Meer informatie over deze certificering of over andere certificeringen van Alert is hier terug te vinden. Wilt u weten welke voordelen dit voor uw bedrijf kan hebben? Neem dan contact op met Edwin van Heijst, manager Quality & Control te Sliedrecht.