Alert introduceert Alert One: alles op het gebied van gebouwmanagement

- Alert Group - Alert One Cases

Alert en Beveco Gebouwautomatisering B.V. slaan de handen ineen. Het verbluffende resultaat luistert naar de naam Alert One: een volledig web-based systeem waarmee alles – maar dan ook écht alles – op het gebied van gebouwmanagement beheerd kan worden. Volgens John Kruythof, directeur van Beveco, gaat het ‘veel verder dan security’. Zo is het onder meer mogelijk om te bekijken hoe efficiënt het energieverbruik van uw gebouw is. Innovatief? Best wel.

Grote namen als klant

Kruythof heeft inmiddels zo’n drie decennia aan ervaring binnen deze wereld en besloot in 2003, samen met een compagnon, voor zichzelf te beginnen: de start van Beveco. Zestien jaar later zijn onder meer grote namen als PostNL, Equinix en DOW klant; een mooi moment voor Alert om een innige samenwerking aan te gaan. Het uitgangspunt hiervan? Gebouwautomatisering. En laat dat nu precies een specialisme zijn waar Alert een jaar of twee geleden naar op zoek besloot te gaan.

Van klimaatregeling tot systeemintegratie

Wat ook mooi aansluit op de behoeften en wensen van Alert, is het feit dat Beveco zich vanaf het begin af aan richt op twee hoofddisciplines. Enerzijds zijn dat zaken als klimaatregeling binnen onder meer datacenters en anderzijds is dit de systeemintegratie van dit soort beheersmaatregelen. Hierdoor is het mogelijk om allerlei systemen die in panden aanwezig zijn, zoals camera, toegangscontrole en brand- en inbraakalarmen, maar ook elektriciteit- en klimaatbeheersing, op een gebruiksvriendelijke manier in software te beheren én bedienen.

Sneller schakelen en continue monitoring

Hoe dat er in de praktijk uitziet? Stel je het volgende voor: bij een van de door Alert beheerde panden wordt op de intercom gedrukt. De dienstdoende centralist in de meldkamer ziet gelijk om welke intercom dit gaat, de bijbehorende plattegrond opent vanzelf op zijn scherm en de camera die bij deze intercom hoort, wordt ook – eventueel automatisch – getoond. Daarnaast ziet de centralist ook gelijk alle andere relevante informatie van diverse systemen, die nodig (kunnen) zijn om de betreffende ‘actie’ uit te voeren. Zo kan er veel sneller geschakeld worden. En, wellicht ten overvloede: ál uw systemen worden 24 uur per dag, 7 dagen per week door Alert gemonitord.

(Klik op de afbeelding om te vergroten)

Veel meer dan veiligheid alleen

Maar zoals gezegd, gaat Alert One veel verder dan veiligheid alleen. Sterker nog: het gaat vooral om comfort, gebruiksgemak en beheersbaarheid. Dankzij dit nieuwe systeem hoef je voortaan namelijk niet meer te worstelen met een hele rits aan verschillende interfaces en omgevingen, maar is ieder onderdeel van je gebouwmanagement ondergebracht in één omgeving. Het spreekt voor zich dat dit automatisch leidt tot meer overzicht. Heb je het bijvoorbeeld over verlichting en klimaatbeheersing, dan zorgt Alert One voor energiebesparing, terwijl in het geval van onder meer toegangscontrole en het brandalarm, meer veiligheid het gevolg zal zijn. In ieder opzicht een win-win-situatie dus.

Rapportages voor zoveel mogelijk inzicht

Daarnaast denken we met Alert One graag met u mee binnen al het bestaande gebouwmanagement, met vragen als ‘wat ontbreekt er nog?’ of ‘wat kan er beter?’ en is het onder meer mogelijk om volledige (energie)rapportages uit te draaien, om u zo goed mogelijk inzicht te geven in de gang van zaken. “Stuk voor stuk diensten die normaliter niet via een meldkamer geregeld kunnen worden, maar die wél passen in onze missie om de stap van alarm- naar servicecentrale te gaan maken”, aldus Joost Klaren, verantwoordelijk voor de sales-afdeling van Alert.

Tot slot is de applicatie die Beveco en Alert aanbieden volledig web-based, wat betekent dat het bijvoorbeeld voor onze surveillanten ter plaatse, gelijk mogelijk is om real-time mee te kijken met onder meer camerabeelden en inbraakdetectoren.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Alert One: 

Van camerabeveiliging tot aan klimaatbeheersing en van toegangscontrole tot elektriciteitsbeheer: de manieren om de veiligheid van uw pand te waarborgen, zijn eindeloos. Zo eindeloos, dat het lijstje met contactpersonen voor al die verschillende vormen van gebouwbeheer en veiligheid steeds langer wordt. Dat lijstje met contactpersonen kan binnenkort echter de prullenbak in.

Er is namelijk een nieuwe, innovatieve manier van veiligheid: Alert One. Al uw veiligheidsmaatregelen in één systeem. Dat leidt niet alleen tot kostenbesparende inzichten, maar zorgt ook voor veel meer overzicht. Dankzij deze PSIM-oplossing is het waarborgen van bedrijfskritische processen veel makkelijker. Hiermee kun je namelijk alle bovengenoemde maatregelen in één gebruiksvriendelijke interface beheren.

Hierin is dus ook een koppeling met facilitaire systemen mogelijk, zoals de temperatuurregeling in bijvoorbeeld broeikassen of serverruimtes. Daardoor heeft u niet meer te maken met een scala aan installaties, maar een informatiecentrum waarin u alle bedrijfsgegevens kunt monitoren. Dat is niet alleen een stuk eenvoudiger, maar ook vele malen veiliger.

Wilt u ook de volgende stap in veiligheid, comfort en overzicht zetten als het gaat om gebouwmanagement? Neem dan contact op met Joost Klaren via joost@alert-group.nl of met John Kruythof via j.kruythof@beveco.nl.