Het nieuwe jaar: een terugblik en vooruitblik van Alert

Op naar een nieuw jaar: mens en techniek slim met elkaar verbinden en relaties verwonderen met nieuwe ervaringen. Zichtbaar, innoverend en onderscheidend zullen zowel de sleutelwoorden als de kenmerken zijn van Alert in 2023. Maar eerst blikken we terug op 2022. Wat is er allemaal gebeurd?

2022: een jubileumjaar voor Alert

Op 1 april 2022 bestond Alert 30 jaar en dat moest uiteraard gevierd worden. Daarom besloten de medewerkers van Alert -zonder dat directeur Cees Schep ervan afwist- een surprise party te organiseren op het hoofdkantoor van Sliedrecht. Dit was niet alleen een bijzonder moment voor Alert, maar ook een moment om met z’n allen stil te staan bij de ontwikkelingen, obstakels en overwinningen die Alert de afgelopen 30 jaar heeft doorgemaakt. 

Meer jubileums: medewerkers 25 jaar in dienst 

Kent u dat? Medewerkers waarvan u denkt: daar moeten we er nog honderd van hebben? Wij ook niet, maar toch houden Nelis, Marcello en Edwin het al 25 jaar vol bij Alert. Grapje natuurlijk. Wij zijn ontzettend trots en hopen ook in 2023 weer collega’s te mogen feliciteren met hun aantal trouwe dienstjaren bij Alert. 


Onze jubilassisen, 25 jaar in dienst: Nelis, Marcello en Edwin

Stormen zorgen voor stromen aan alarmmeldingen

Wellicht dat u het inmiddels al bent vergeten of heeft verdrongen, maar naast dat de stormen Eunice, Franklin en Dudley zorgden voor een hoop schade bij bedrijven en particulieren, ontstond er ook een enorme druk op onze surveillancedienst en alarmcentrale. De meldingen liepen uiteen van wateroverlast, stroomstoringen, omgevallen bomen, containers en cameramasten tot aan weggewaaide zonnepanelen en dakpannen en een losgeslagen schip. In één weekend tijd zijn er ruim 200 meldingen afgehandeld door alleen al onze surveillance-eenheden!


Storm 2.0 - natuurgeweld in beeld

Meer druk op de alarmcentrale: uitfasering ISDN30 

Doordat zowel KPN als T-mobile bezig zijn met het uitfaseren van het ISDN-netwerk, zorgde dit voor een extra druk voor zowel onze installatiepartners als onze eigen alarmcentrales. Veel alarmsystemen moesten omgezet worden naar een IP-verbinding om de doormelding naar onze alarmcentrale te kunnen waarborgen. In 2023 zullen we hier wederom weer mee te maken gaan krijgen; vanaf 1 december 2023 zal Corporate ISDN30 ook door T-Mobile worden beëindigdOns advies blijft onveranderd: benader uw installateur tijdig!

Alert op duurzaamheid

Naast dat de brandstofprijzen in 2022 enorm stegen, kregen wij vanuit diverse collectieve beveiligingsprojecten  verzoeken om het inzetten van elektrische surveillancewagens te gaan verkennen. En dat is gelukt, want wij hebben ons wagenpark in 2022 kunnen uitbreiden met twee elektrische surveillancewagens: de Volkswagen ID3. Beide auto’s zijn met enthousiasme in gebruik genomen door onze collega’s op de mobiele surveillance. Dit resulteerde niet alleen in meer plezier in het werk, maar ook mooie foto’s van de nieuwe aanwinsten die gemaakt zijn door onze collega’s met talent voor fotografie.


Eén van onze nieuwe aanwisten in 2022: de ID.3 Volkswagen voor onze mobiele surveillance

Extra opgeleide personen voor beheer brandmeldinstallaties

In het afgelopen jaar zijn er vijf collega’s opgeleid voor het beheer van brandmeldinstallaties (BMI) en Ontruimingsalarminstallaties (OAI). Hiermee kunnen wij onze opdrachtgevers in de regio, naast de branddoormelding via onze alarmcentrale, nog beter van dienst zijn door ze ook op het gebied van beheer te ontzorgen.

Van overhemd naar uniform: met z’n allen zorgen voor voldoende bezetting

De zomerbezetting in 2022 gaf ons een uitdaging: de opdrachten en aanvragen bleven binnenstromen, maar het aantal beschikbare collega’s bleven achter. Gelukkig heeft vrijwel iedereen bij Alert een beveiligersdiploma en is daarmee ook bevoegd beveiligingswerkzaamheden te mogen uitvoeren. Zo ook operationeel directeur Edwin, accountmanager Arthur en planner Bunyamin. Zij trokken het donkerblauwe uniform aan om een paar mooie opdrachten uit te voeren. 


Edwin (operationeel directeur) en Bunyamin (planning) in actie!

Verzorgen van veiligheid voor Oekraïense vluchtelingen

Sinds juni dit jaar verzorgen wij namens de Gemeente Geertruidenberg de beveiliging in en rondom het opvangcentrum Hoge Veer te Raamsdonksveer, een opvanglocatie voor overwegend Oekraïense mensen die het oorlogsgeweld zijn ontvlucht. In de afgelopen maanden zijn er voortdurend gesprekken geweest tussen Alert, de gemeente, locatiemanager en vastgoed beheerders om de beveiliging en veiligheid te optimaliseren waar nodig. Ondanks de trieste oorzaak zijn we bij Alert trots dat we deze opdracht mogen vervullen met onze permanente aanwezigheid op locatie.

Alert steeds vaker als verlengstuk voor bedrijven

Ook dit jaar is het aantal aanvragen en opdrachten op het gebied van 24/7 bereikbaarheid  weer toegenomen. Steeds meer organisaties, instellingen en consortia wensen een verhoogde bereikbaarheid en komen zo terecht bij onze telefoonservice Alert Connect. Op deze wijze ontzorgen wij steeds meer opdrachtgevers en relaties op het gebied van onder andere telefonie, storingsdiensten en op het gebied van assetmanagement. 

2023: van kennis delen naar een ervaring geven

De afgelopen jaren zijn we druk bezig geweest met het innoveren van onze dienstverlening Alert One.  Ook in 2023 gaan we verder met het doorontwikkelen van onze dienstverlening toegespitst op bedrijfspanden, overheidsgebouwen, appartementencomplexen, scholen en zorgcentra tot aan complete bedrijventerreinen! Hiervoor hebben wij een experience room gebouwd in ons hoofdkantoor in Sliedrecht. Hierin kunnen we de nieuwste innovaties en (beveiligings)oplossingen op het gebied van gebouw- en terreinbeheer op afstand laten zien aan opdrachtgevers, installateurs en andere externe partijen. Onze experience room zal ook worden ingezet voor om eigen medewerkers optimaal te kunnen trainen, zowel centralisten op het gebied van nieuwe alarmcentraletechnieken en toepassingen, als surveillanten voor het gebruik van allerhande alarm-, bmi- en camerasystemen. Met de aanwezige geintregreerde beveiligingssystemen kunnen we de wisselwerking en toegevoegde waarde nog beter aan het licht brengen!

Onze experience room is binnenkort te boeken! 


Alert experience room in opbouw (foto: december 2022)

Lancering website (redesign)

In het eerste kwartaal van 2023 hopen we tevens onze nieuwe website te lanceren. Via het nieuwe redesign hopen wij nog beter aan het licht te kunnen brengen op welk vlak wij u kunnen ontzorgen. Denk hierbij integratie-oplossingen op het gebied van beveiliging en veiligheid (camerabewaking, toegangscontrole, intercom) gecombineerd met gebouwbeheeroplossingen (energiemanagement, klimaatbeheersing, CO2 monitoring). Naast veiligheid dus ook inzicht en comfort. Ook take-overmanagement van complete bedrijfsalarmcentrale staat op ons lijstje genoteerd! Wij werken graag datagedreven en informatiegestuurd en willen dit komend jaar nog meer gaan toepassen op gebouwen, distributiecentra, scholen en zorginstellingen tot aan complete bedrijventerreinen. Met het redesign van onze website hopen wij u hierin nog beter te kunnen bedienen voor een veiligheid & comfort in uw gebouw en/of omgeving!