Deadline uitfasering ISDN30 door T-Mobile/Tele2 bekend

- Alarmcentrale

Door de sterke opkomst van nieuwe technologieën en digitale diensten zoals internet, Voice over IP (VoIP) en mobiele telefonie is het onderhoud en beheer van traditionele diensten zoals Corporate ISDN30 steeds moeilijker geworden voor telecomproviders doordat onderdelen niet meer geleverd of geproduceerd worden.

Steeds meer telecomproviders starten met het uitfaseren van het ISDN-netwerk. Inmiddels hebben KPN en Tele2 dit al doorgevoerd. Tele2 heeft – gezien het maatschappelijke belang van Particuliere Alarmcentrales - wel aanpassingen gedaan in hun netwerk waardoor op dit moment nog steeds alarmmeldingen kunnen worden doorgemeld naar de alarmcentrale. Echter zijn de huidige ontwikkelingen in de markt niet te remmen. Om die reden hebben de telecomproviders aangegeven dat deze tijdelijke oplossing niet bestendig is. Sinds januari 2019 vormen Tele2 en T-mobile één bedrijf en vanaf 1 december 2023 zal Corporate ISDN30 ook door T-Mobile worden beëindigd.

Minder koper, meer verglazing

Daarnaast rolt Nederland in rap tempo glasvezel uit waardoor koperverbindingen in de nabije toekomst uitgefaseerd worden. Dit heeft directe gevolgen voor iedereen die nog kopergerelateerde diensten afneemt. Wellicht ook voor uw bedrijf, of voor uw eindklanten. T-Mobile heeft eindgebruikers reeds geïnformeerd hoe en wanneer deze uitfasering van koper een bedrijf raakt, of zal dit doen wanneer het zich voordoet.

Benader (uw) installateurs tijdig

Ons advies is dan ook om de opties met uw installateur voor het beveiligingssysteem zo snel mogelijk door te nemen. Mogelijk dat uw verbinding eenvoudig en snel omgezet kan worden  naar IP (via een speciale converter). Wacht niet tot de uitfasering heeft plaatsgevonden, gezien de onbrekende capaciteit binnen de installatiebranche, zullen installateurs mogelijk een volle agenda hebben. Dit kan er toe leiden dat u voor langere periode onbeveiligd bent. 

Het kan zo zijn dat het beveiligingssysteem dat u nu bezit al vele jaren in gebruik is en dat u misschien niet meer weet wie de onderhoudspartij is of u geen gebruik maakt van periodiek onderhoud aan uw alarmsysteem. In dat geval adviseren wij u te kijken naar een (nieuwe) installateur voor uw toekomstige systeem via deze pagina. Dit zijn installatiepartners van Alert die ervoor kunnen zorgen dat uw systeem tijdig wordt omgezet naar IP en blijft doormelden naar onze alarmcentrale. Dat geeft veiligheid en rust.

Veel van onze installateurs zijn bekend met het omzetten van analoge signalen naar IP-signalen via speciale converters verkrijgbaar via één van onze leveranciers. 

Via deze communicatieupdate afkomstig van T-Mobile leest u meer over de ontwikkelingen rondom de alarmfunctionaliteit over Corporate ISDN30.