Alert investeert in elektrische surveillancewagens

- Beveiliging - Alert Group

Onlangs heeft Alert geïnvesteerd in duurzaamheid door het inzetten van twee elektrische surveillancewagens, namelijk de Volkswagen ID.3.

Vanuit diverse collectieve beveiligingsprojecten zijn in 2021 verzoeken binnengekomen om het inzetten van een elektrische surveillanceauto te verkennen. Dit resulteerde in een leuke uitzoekklus om geschikte voertuigen te vinden met een passend actieradius wat aansluit op onze mobiele surveillance dienstverlening. En dat is gelukt! Sinds april 2022 is ons wagenpark uitgebreid met de eerste elektrische surveillanceauto: de Volkswagen ID.3. Halverwege juni dit jaar is hier een tweede Volkswagen ID.3 aan toegevoegd. 

Volkswagen ID.3

Beide nieuwe surveillanceauto's zijn met enthousiasme ontvangen door onze collega's op de mobiele surveillance. De voertuigen zijn niet alleen duurzamer, maar ook geruislozer en voorzien van allerlei opties om de auto's comfortabeler en veiliger te maken. Zo beschikt het huidige accupakket over een actieradius die ruim voldoet om onze surveillancewerkzaamheden naar behoren uit te voeren, zoals u gewend bent van ons. Ook is de ID.3. standaard uitgevoerd met de zogeheten IQ.Drive features zoals Lane Assist en Adaptive Cruise Control; veilig en comfortabel dus! 

Dashcams

De Volkswagen ID.3 maakt onderdeel uit van onze visie als surveillanceauto voor de toekomst. Beide ID.3 voertuigen worden mede gebruikt om veiligheidsverhogende beveiligingstechnieken te testen zoals de inzet van dashcams tijdens een surveillancedienst. Hierdoor is het mogelijk om na een incident naast een getuigenverklaring en rapportage aan te leveren aangevuld met beeldmateriaal wat de opsporing kan bespoedigen.

Inzet elektrische voertuigen

Collectieve beveiliging Gorinchem

Onze eerste Volkswagen ID.3 is ingezet in Gorinchem, dit mede op verzoek van Stichting Security 5. Stichting Security 5 is vertegenwoordigd door de IKG Ondernemersvereniging Gorinchem, gemeente Gorinchem en  de politie om de veiligheid, op toen nog vijf maar inmiddels zeven, industrieterreinen te vergroten. Dit betreft de terreinen Avelingen-Oost, Avelingen-West, Handelskade, Oost I, Oost II, Papland en Schelluinsestraat. Alert verzorgt 's avonds en 's nacht de collectieve surveillence op eerder genoemde industrieterreinen en verleent assistentie alarmopvolging waar nodig. Meer informatie over onze inbreng voor de collectieve beveiliging Gorinchem leest u hier.

Collectieve beveiliging Dordrecht-West

Ons tweede voertuig surveilleert in Dordrecht-West, in opdracht van de BIZ-besturen (1) Dordtse Kil 1 & 2 en Amstelwijck-West, (2)  Louterbloemen-Duivelseiland en (3) Krabbepolder-Zeehavengebied Zuid. Als collectieve ambitie hebben alle genoemde Dordtse bedrijveninvesteringszones (BIZ) gemeen dat ze streven naar een schoon, heel en veilig vestigingsklimaat, wat in lijn ligt met de inzet en visie van onze Volkswagen ID.3.

Voor meer algemene informatie over onze collectieve beveiligingsprojecten verwijzen wij u graag door naar www.alertopuwomgeving.nl

Aanmelden collectieve beveiliging 1/2
Aanmelden Collectieve Beveiliging 2/2
Vorige