Collectieve beveiliging

Bij Alert geloven we: beveiligen is goed, voorkomen is beter. Onze collectieve beveiliging sluit naadloos aan bij deze proactieve manier van beveiligen. Zo zijn we regelmatig aanwezig en controleren wij zorgvuldig. Openstaande ramen en deuren, maar ook de aanwezigheid van onbevoegden wordt gecorrigeerd. Een duidelijke herkenbare mobiele surveillance eenheid heeft een preventieve werking op criminelen. Collectieve beveiliging voorkomt zelfs voor 70% tot 80% aan schade op. 

Hoe werkt collectieve beveiliging?

In Raamsdonksveer worden de bedrijventerreinen Dombosch 1&2 collectief beveiligd. De periferie van dit gebied wordt beveiligd maar ook de binnenwegen én de gebouwen zelf met bijvoorbeeld een inbraaksysteem en toegangscontrole. Allemaal binnen één systeem.

Sneller ter plaatse bij een alarmmelding

Ook de alarmopvolging is veel adequater uit te voeren door onze surveillanten. Dit is in de eerste plaats omdat de surveillance eenheid regelmatig aanwezig is, hierdoor zal de gemiddelde aanrijtijd veel korter zijn. Daardoor is de beveiligingsbeambte in het geval van een inbraakmelding sneller ter plaatse. Daarnaast zijn de dienstdoende beambten door hun regelmatige aanwezigheid beter op de hoogte van de plaatselijke situatie. De ligging van de individuele bedrijven en woningen is bij iedere beambte bekend en ook bij tijdelijke of permanente veranderingen zijn ze te allen tijde op de hoogte.

U profiteert dankzij de maandelijkse rapportages

Wij streven maximale transparantie na tijdens de uitvoering van onze werkzaamheden. Een duidelijke rapportage en registratie maken hier onderdeel van uit. Vanzelfsprekend rapporteert de surveillant eventuele geconstateerde onregelmatigheden uitvoerig en direct aan de individuele deelnemers en de (eventuele) parkmanager. Maandelijks rapporteren wij zogenaamde trends en tips aan het bestuur zodat iedereen optimaal profiteert van het collectieve karakter. Voor sommige gebieden (Kralingen, Hillegersberg) geldt dat deze rapportages tevens online te vinden zijn onder ‘actuele maandrapportages’.

Van mobiele surveillances tot camerasurveillances

Onze surveillanten zijn preventief op het industrieterrein of in de woonwijk aanwezig óf houden vanuit onze alarmcentrale de camerabeelden in de gaten. Op het moment dat een incident zich voordoet (hetzij door eigen waarneming hetzij door een alarmsignaal van de inbraaksignaleringsinstallaties) gaat de surveillant direct ter plaatse. De camerabeelden worden in zo’n overgenomen door onze alarmcentrale. Unieke voordelen voor een adequate response!

Collectieve beveiliging met assistentie alarmopvolging

Tijdens de collectieve tijden verlenen wij gratis assistentie alarmopvolging. Dat wil zeggen dat wij bij een optredend alarm vanuit uw locatie naar uw pand of woning gaan en daar wachten (maximaal 15 minuten) op een sleutelhouder en deze begeleiden. De verdere afhandeling van het alarm verzorgt de sleutelhouder zelf.

Alles over Collectieve Beveiliging: