Week van de veiligheid 2023

We naderen de herfstperiode: de dagen worden steeds korter en het aantal inbraken nemen vanaf deze periode toe. Tijdens de week van de veiligheid staan we hierbij stil. Deze terugkerende week vindt altijd plaats in de maand oktober, in week 41.

Smartscan aanvragen

Afgelopen jaar zagen we een daling wat betreft dit soort misdrijven, maar dat had ook te maken met de opkomst van corona en de regels die daaraan vastzaten. De kans bestaat dat de overvallen en inbraken dit jaar toe gaan nemen. Heeft u al genoeg aandacht besteed aan de mogelijkheden om criminaliteit te voorkomen?

 

Extra bewustwording tijdens de week van de veiligheid 

Tijdens deze week staat de veiligheid op het werk en binnen bedrijven centraal. De week van de veiligheid is een initiatiefneming van en door medewerkers en ondernemers.

In de week van de veiligheid wordt er door het hele land stilgestaan bij criminaliteit, zowel online- als offline. Ondernemers, maar ook medewerkers van een bedrijf kunnen deelnemen aan diverse activiteiten rondom het tegengaan van criminaliteit. Want hoe beschermt u zich hiertegen als bedrijf of organisatie? Een onderneming start u vaak vanuit een passie, met een doel. Veiligheid is dan misschien niet het eerste waar u aan denkt. Verrijk daarom uw kennis op het gebied van veiligheid tijdens deze week.

Zelf stappen ondernemen voor het beveiligen van uw bedrijfspand? Begin vandaag!

De allereerste stap is bewustwording. Wees u bewust van de risico’s. Maak hierbij een inschatting hoeverre uw terrein en bedrijfspand toegankelijk is voor derden en onbevoegden. Met de juiste beveiligingsmaatregelen houdt u gelegenheidsinbrekers en professionele inbrekers op afstand of geeft u ze minder speelruimte. Beperk hierbij uw beveiligingsmaatregelen niet tot enkel de begane grond! Een tweede onmisbare stap: handel tijdig. Nog altijd ondernemen veel organisaties pas actie nadat er daadwerkelijk een inbraak of incident heeft plaatsgevonden. Zonde! En komt u er niet uit, laat u dan adviseren!

Tip: werkt uw organisatie met een bedrijfsreglement? Laat hierin de afspraken rondom veiligheid én beveiliging opnemen. Op deze manier weten ook uw collega’s in welke mate zij (mede)verantwoordelijk zijn voor de algehele beveiliging en kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen  

Uw bedrijf nog beter beveiligen met deze 5 methoden

Bij Alert geloven we: beveiligen is goed, voorkomen is beter. Wij kunnen uw bedrijfspand beveiligen met deze volgende 5 methoden:

Installeer een alarmsysteem

Met een alarmsysteem komt niemand ongemerkt binnen zonder een code. Bij meer geavanceerde installaties monitoren bewegingssensoren de rest van uw pand. Hiermee voorkomt u mogelijk een daadwerkelijke inbraak.

Een dergelijk alarmsysteem is zeker van toegevoegde waarde wat betreft de veiligheid van uw medewerkers en uw (on)roerend goed. Maar wat gebeurt er met de melding van uw alarmsysteem? Een alarmsysteem dat de melding niet doorzet naar een veiligheidsinstantie of alarmcentrale is vrijwel zinloos.

Om ervan verzekerd te zijn dat de meldingen van uw alarmsysteem zo snel mogelijk worden opgevolgd, adviseert Alert meerdere maatregelen in één geïntegreerd systeem te laten installeren. Alle meldingen worden dan direct doorgezet naar één van onze 24/7 bemande Particuliere Alarmcentrales (PAC) om u of andere contactpersonen in te lichten. Indien nodig gaat de melding naar een beveiligingsdienst, die zo snel mogelijk ter plaatse zal zijn.

Camerabewaking

Als extra preventiemaatregel kunt u de beveiliging opschalen met camerabewaking. Dit weerhoudt de gemiddelde gelegenheidsinbreker ervan over te gaan tot actie. Daarnaast kan camerabewaking worden gebruikt als aanvulling of zelfs ter vervanging van de traditionele beveiligingsbeambte die zijn controleronde loopt.

Worden de beelden doorgezet naar onze alarmcentrale? In dat geval kunnen onze operators direct de situatie bij alarmmeldingen visueel beoordelen én verifiëren. Bij daadwerkelijke calamiteiten als brand, inbraak of overval worden de real time beelden rechtstreeks doorgezet naar de politie meldkamer via Live View.

Mobiele surveillance

Wat doet u als het alarm afgaat in uw bedrijfspand? Neemt u de proef op de som en gaat u zelf kijken met het risico een inbreker tegen te komen? Of schakelt u direct de politie in, terwijl het misschien om een vals alarm gaat? Mobiele surveillanten weten precies waar zij op moeten letten en welke handelingen verricht moeten worden tijdens zo’n specifieke situatie. Een mobiele surveillant signaleert bijvoorbeeld sporen van inbraak eerder dan wanneer u zelf de camerabeelden bekijkt.

Alert kan u voorzien van deze professionele alarmopvolging. Geheel zelfstandig kan onze mobiele surveillant uw alarmmelding afhandelen op locatie. Zo kunt u lekker blijven genieten van uw welverdiende nachtrust.

Toegangscontrole

Een toegangscontrole kan op twee verschillende manieren worden uitgevoerd: door een beveiligingsbeambte op locatie (via portier- of receptiediensten) of via een alarmcentrale dat gespecialiseerd is in smart building. Door camerabewaking en toegangscontrole te combineren kunnen onze alarmcentrale operators op afstand deuren, hekken en slagbomen openen. Het doel van beide gevallen is om inzicht te krijgen wie uw pand of terrein betreedt. Op deze manier voorkomt u ongewenste personen en verkleint u het risico op insluiping.

Collectieve beveiliging

Collectieve beveiliging is interessant wanneer uw bedrijfspand gevestigd is op een bedrijventerrein. U kunt dan verschillende diensten, zoals surveillance en (publieke) camera's gezamenlijk inkopen. Het voordeel voor u? Het scheelt aanzienlijk in de kosten.

Alert is gespecialiseerd in het aanbrengen van diverse beveiligingsschillen rondom bedrijventerreinen. Denk hierbij aan kentekenregistratie op toegangswegen, overzichtscamera’s op strategisch gelegen punten op het te beveiligen bedrijventerrein en aanvullende beveiligingsmaatregelen voor uw eigen terrein en uw eigen bedrijfspand. Door middel van al deze datastromen zijn wij nog beter in staat proactief actie te ondernemen voor uw veiligheid en die van uw buren!

Meer weten over het beveiligen van uw pand?

Alert biedt innovatieve beveiligingsoplossingen. Alert op uw business en alles wat u bezighoudt. Sinds 1992 zijn wij een betrouwbare partner in veiligheid voor bedrijven, industrieterreinen, overheden en particulieren.

Meer weten over onze aanpak en het beveiligen van uw pand? Vraag vrijblijvend informatie aan of maak een afspraak. We vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.

Geïnteresseerd in onze veiligheidsoplossingen of heeft u een uitdagend vraagstuk waar u advies op wilt?