Alarmverificatie

Alarmverificatie, snelle en effectieve inzet Alert én van politie

Tegenwoordig is de inzet van  de politie bij het opvolgen van alarmmeldingen niet meer vanzelfsprekend. De beveiligingsbranche heeft hierin haar verantwoordelijkheid genomen en een oplossing aangedragen: Alarmverficatie. Er zijn drie manieren van alarmverificatie, te weten:

  • Dubbele detectie van eenzelfde gebied door middel van twee onafhankelijke detectoren
  • Alarmmeldingen ondersteund met live audio- en/of videobeelden, we zijn binnen enkele seconden virtueel ter plaatse
  • Verificatie via persoonlijke waarneming/schouw ter plaatse, uitgevoerd door onze surveillanten (o.a. controlerondealarmopvolging)

Op haar beurt heeft de overheid toegezegd dat áls er een geverifeerde melding wordt doorgegeven, de politie met de hoogste prioriteit zal reageren en acteren.

Naast de persoonlijke schouw van een van onze surveillanten wordt ook videoverificatie steeds vaker toegepast. Is het object voorzien van één of meerdere camera’s, dan kunnen camerabeelden samen met een alarmmelding naar onze Particuliere Alarmcentrale worden gestuurd. Ontvangen wij een overval-, brand-, of inbraakmelding, dan starten automatisch ook de camerabeelden op. De centralist beoordeelt de live beelden en zet adequaat actie uit naar surveillant, contactpersonen of politie.

Bij een daadwerkelijke inbraak, brand, overval of een gewelddadig delict, worden de live camerabeelden direct doorgezet naar de meldkamer van de politie via de Live View.

De politie accepteert deze geverifieerde alarmmeldingen met een hoge prioriteit en onderneemt direct actie. Deze snelheid van handelen is in uw voordeel. De pakkans van de daders wordt sterk verhoogd door het snel optreden van de politie en het verkleint de mogelijke vervolgschade van een inbraak.

De voordelen op een rij

  • Virtueel al binnen enkele seconden "ter plaatse". 
  • Hoge prioriteit in alarmopvolging door de politie
  • Grotere pakkans daders
  • Preventieve werking
  • Minder inbraak- en vervolgschade