Van surveillant naar regiocoördinator: Ahmet Türktas, al 17 jaar in dienst bij Alert

- Alert Group

Zeventien jaar. Dat is hoe lang Ahmet Türktas (44) al bij Alert werkt. ‘Hij hoort inmiddels bij het meubilair’, zou je dan gekscherend kunnen zeggen, maar Ahmet is veel meer dan dat. Hij kent het bedrijf Alert door en door, heeft in allerlei verschillende functies op uiteenlopende locaties gewerkt en heeft – bovenal – nog steeds heel veel plezier in zijn werk.

Beland bij Alert dankzij de buurman

Lachend: “Eigenlijk ben ik bij Alert beland door mijn buurman!” Toen Ahmet aan het begin van deze eeuw bij een ander beveiligingsbedrijf werkte, kreeg hij op een gegeven moment het gevoel dat hij wel toe was aan iets anders. Zijn buurman (en bovendien een goede vriend) werkte op dat moment al in de meldkamer van Alert en vroeg Ahmet om bij hem te komen werken. Het was vervolgens snel beklonken. “Bij het tweede gesprek kon ik eigenlijk al tekenen en aan de slag."

Mobiele surveillant in Rotterdam

Ahmet werkt in Rotterdam als mobiele surveillant, waar hij medeverantwoordelijk is voor Nieuw-Kralingen en Hillegersberg, twee (woon)wijken waar Alert collectieve beveiliging verzorgt. “Daarnaast doen we ook de openingen en sluitingen van kantoorpanden en regelen we de alarmopvolging. Gaat het alarm af? Dan schakelen we de politie in of, bij een vals alarm, zorgen we ervoor dat het alarm weer goed wordt ingeschakeld.”

Veel afwisseling en mogelijkheden

Over zijn tijd bij Alert zegt Ahmet oprecht: “Tuurlijk, je hebt altijd periodes dat het even wat minder leuk is. Die heb je ook in het dagelijks leven, toch? Maar in het algemeen, als ik erop terugkijk, dan heb ik het altijd heel leuk (gehad).” Volgens hem komt dat deels door de afwisseling en de mogelijkheden die je bij Alert hebt. “Binnen het bedrijf kun je in een boel verschillende regio’s werken en veel gevarieerde werkzaamheden uitvoeren. Ze bieden ook heel erg de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Misschien is dat wel de reden dat ik het er al zo lang uithoud!”

Van surveillant naar regiocoördinator

“Ik ben begonnen als surveillant in de regio Sliedrecht, waar ik een tijd lang gewerkt heb. Na een tijdje ben ik – op mijn verzoek – overgeplaatst naar de regio Rotterdam, waar ik als mobiele surveillant heb gewerkt en ben doorgegroeid tot regiocoördinator. Dit heb ik ruim vier jaar gedaan, waarna ik in Gorinchem ben gaan werken als surveillant. Vervolgens ben ik op een gegeven moment overgestapt van surveillance naar objectbeveiliging.” Inmiddels is Ahmet weer mobiele surveillant in de regio Rotterdam. Terug op het oude nest dus!

Zelfstandigheid troef

Wat Ahmet het leukst vindt aan zijn werk? “De zelfstandigheid. Je mag van alles zelf regelen, bent alleen aan het werk en kan je werk zelf indelen. Je bent dus niet afhankelijk van anderen. Mits je je werk goed uitvoert en op de juiste manier doet, natuurlijk.” Tot slot heeft Ahmet nog een aanmoedigend woordje over voor nieuwe collega’s: “Ik werk hier al zo lang met veel plezier, dat ik ze alleen maar kan adviseren om ook bij Alert te komen werken.”

Ook zo’n uitdagende en veelzijdige baan?

Op het moment zijn we bij Alert op zoek naar professionele en integere surveillanten met een goede fysieke conditie die – net als wij – altijd alert op hun omgeving zijn. Herken jij jezelf daarin? Klik dan hier.

N.B. De foto van Ahmet is er een uit de 'oude doos' en dateert van 2007.