Collectieve beveiliging woonwijk Kralingen

Hans Rijnierse was 47 jaar CEO van Sodexo Nederland en de Benelux. Deze dienstverlener in food en facilitair management groeide onder zijn vleugels uit tot een toonaangevende cateraar met ruim 5000 werknemers. Inmiddels is hij, zoals hij het zelf noemt, een ‘actief semi-pensionado’ en bekleedt hij diverse bestuurs- en adviesfuncties. Hij woont op zijn gemak in Rotterdam Kralingen-Oost, waar hij een fervent voorvechter is van de particuliere collectieve beveiliging van Alert.

Hans Rijnierse: “De samenwerking van Alert gaat ver terug. 24 jaar geleden hebben we met Sodexo een kantoor gebouwd op het Rivium in Rotterdam. De bewaking die erbij hoorde was twee keer waardeloos. Toen heb ik Alert gevraagd het over te nemen en dat hebben ze altijd perfect gedaan.”

Collectieve beveiliging woonwijk Kralingen

De stap naar particuliere beveiliging voor zijn woonwijk Kralingen-Oost was dan ook makkelijk gezet. “Een tijd terug hadden we in Kralingen te maken met veel inbraken. Toen heb ik Alert gevraagd voor surveillance, bewaking en alarm. Daar kreeg ik toen 265 huizen in mee. Omdat het aantal inbraken drastisch terugliep, de collectieve beveiliging was een groot succes, zijn er inmiddels wat minder huizen aangesloten.”

Het met elkaar oppakken

Voor de mensen die geen lid zijn van de collectieve beveiliging heeft Hans een boodschap. “Ik zou willen zeggen: Hallo buren, gaat het goed met u? Kom aan boord, anders heeft u er over enige tijd spijt van. Ik ontvang elke twee weken de rapportages van Alert en ik zie dat het aantal inbraakpogingen toeneemt. Dat kunnen we alleen opvangen als we het met elkaar oppakken.”

Voortreffelijke samenwerking

Rijnierse is zeer tevreden over de werkwijze van Alert. “Die is namelijk met vaste mensen en een persoonlijke noot. Als er ellende is komen ze direct. Ik ben zeer tevreden over de dienstverlening en de alarmopvolging die erbij hoort. Daarnaast werken ze voortreffelijk samen met de wijkpolitie. Dat is werkelijk uit de kunst.”

“Het is prettig samenwerken met Alert. Dat geldt zowel voor de mensen in de uitvoering, de beveiligers zelf, als voor het management. Ze hebben allemaal een positieve, no-nonsense instelling.”

Benoemen van kleine aandachtspunten

Erg belangrijk vind Hans het dat Alert altijd de kleine aandachtspunten benoemt. “Er staat een hek open, er is een deur niet op slot. Daar zijn ze heel scherp in en daarmee voorkom je dus dat er iets gebeurt. Dat is toch de reden dat je dit met zijn allen wilt doen.”

Voorkomen van problemen

“Ik herinner me nog een kerstavond. Ik keek door de lamellen naar buiten. Daar stond een busje en ik dacht: dat klopt niet. Toen heb ik Alert gebeld en die jongens waren er binnen vijf of zes minuten. Dan maken ze heel duidelijk dat ze dat busje in de gaten hebben en dat busje verdween. Daar was iets in voorbereiding, dat niet heeft plaatsgevonden. Zo voorkom je problemen. En van dit soort situaties kan ik legio voorbeelden geven.”

Collectieve beveiliging voor particulieren in uw wijk

Onze collectieve beveiliging woonwijk Kralingen voorkomt inbraken. Dat kan ook bij u in de wijk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden hiervan? Neem contact met ons op.

CV Hans Rijnierse

•  Topman van Sodexo Nederland en Benelux (tot 2014)
•  Lid van het dagelijks bestuur van de vereniging VNO-NCW
•  Lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW
•  Voorzitter van de werkgeversorganisatie Veneca
•  Voorzitter Board of Ambassadors Hermitage Amsterdam
•  Bestuurslid Stichting Vrienden van het Erasmus MC
•  Lid van het Platform Defensie Bedrijfsleven

Hans Rijnierse, Woonwijk Kralingen

“Het is prettig samenwerken met Alert. Ze hebben allemaal een positieve, no-nonsense instelling.”

Hans Rijnierse over particuliere beveiliging.

Meer weten over particuliere collectieve beveiliging?

Wilt u samenwerken met een partner die altijd alert is op uw situatie? Maak vandaag nog een afspraak, we maken graag kennis met u.

Stel een vraag