Uw eigendommen extra veilig door twee gecertificeerde alarmcentrales.

Alert maakt op het moment gebruik van twee volledig gecertificeerde eigen particuliere alarmcentrales, deze kunnen afzonderlijk opereren en zijn elkaars volwaardige back up.

Beide locaties zijn gecertificeerd volgens de belangrijke EN 50518 certificering. Alert Alarmcentrale (ViewControl B.V.) was in 2018 een van de eerste alarm- en servicecentrales In Nederland die zo’n certificering in combinatie met de ISO 27001 voor informatie beveiliging en de EN 50136 voor een betrouwbare veilige alarmtransmissie kon aanbieden aan zijn klanten.

Het bijzondere aan dit feit is dat het om beide locaties van Alert gaat. Zowel de locatie in Alblasserdam, ondergebracht in het Trier III beveiligde datacenter van Dataplace, als de alarmcentrale in Sliedrecht, beide locaties voldoen aan alle eisen die hierbij horen.

Wat gebeurt er nu op het moment dat er een calamiteit uitbreekt op de alarmcentrale waardoor de werkzaamheden niet voortgezet kunnen worden?

Dit moet getest worden! Testen doen we minimaal twee keer per jaar, als je niet test kan je niet garanderen dat het werkt is ons motto.

De testen die uitgevoerd worden variëren, voorbeelden van recente testen zijn het uitvallen van verbindingen, kritieke apparatuur, gedeeltelijke of volledige ontruimingen van een alarmcentrale of zelfs een cyberaanval. Het belangrijkste is dat het testen van onze continuïteit in overleg met onze leveranciers en volgens een vooropgesteld projectplan uitgevoerd wordt. En dit zonder enige overlast voor onze klanten!

We kunnen dit zonder problemen testen op calamiteiten zonder enige overlast naar onze klanten. Voorbeelden van hoe wij dit kunnen waarborgen zijn:

 • Up tot date noodprotocollen en instructies
 • Ontvangst meldingen redundant uitgevoerd
 • Hardware “hot-spare” uitgevoerd, hier wordt automatisch naar overgeschakeld bij beëindiging of falen van een actieve toepassing .
 • Dubbele glasvezel verbindingen met een goede Service Level Agreement voor een optimale uptime
 • Onafhankelijk zijn van openbare nutsvoorzieningen zoals stroom
 • Inzet van voldoende centralisten om bij calamiteiten op te kunnen schalen
 • Een fysieke uitwijkcentrale/back up centrale conform de laatste NEN-standaarden

Als alle systemen ons in de steek laten, kunnen we ons boeltje pakken en elders “gewoon” doorwerken.

Niet verplicht

Regelgeving, installateurs en producenten van (inbraak-) apparatuur doen er alles aan om te waarborgen dat een signaal bij de alarmcentrale terecht komt.

Een back-up alarmcentrale is vreemd genoeg nog niet verplicht. De EN 50518 vereist alleen dat er een calamiteitenplan is. Dit kan ook inhouden dat je met een leverancier een afspraak hebt om dit te borgen door het leveren van nieuwe apparatuur. Je voldoet dan weliswaar aan de norm, maar als je kijkt naar de verantwoordelijkheden die een particuliere alarmcentrale heeft, kan je je het economisch gezien echt niet meer permitteren dat je lang uit de lucht bent.

Omdat Alert Alarmcentrale voorzien is van een gecertificeerde tweede alarmcentrale, zullen de werkzaamheden zonder onderbreking worden voortgezet in geval van een calamiteit.

Wij doen er ook alles aan om na binnenkomst van het signaal dit ook daadwerkelijk te verwerken en op te reageren. Anders heeft het allemaal geen zin.

Al deze investeringen worden gedaan om ontvangst en verwerking van een signaal vanuit de klant te kunnen borgen. Dat mag de klant ook van ons verwachten!

Installateurs

Voor installateurs is het ook interessant om hun aansluitingen onder te brengen bij Alert. Installateurs geven hierdoor hun klanten dat extra stukje veiligheid.

Waarom kiezen onze installatiepartners voor Alert? We: 

Zijn ervaren in het 24/7 monitoren van aangesloten particuliere en zakelijke beveiligings- en alarmverwerkingssystemen, verspreid door het hele land;

 • Beschikken over een alarmcentrale gehuisvest in een zwaar beveiligd trier III datacenter – uniek;
 • Hebben twee alarmcentrales die beide zijn voorzien van de uitgebreidere en strengere Europese normering  EN 50518 - Monitoring en Alarmontvangstcentrales – uniek;
 • Hebben een alarmcentrale die voldoet aan de EN 50136 Alarmcommunicatie netwerken, waarmee deze beschikt over een betrouwbare en veilige alarmtransmissie;
 • Beschikken binnen onze alarmcentrale over een volledig web-based gebouwmanagementsysteem. Deze beheeroplossing(en) zijn ondergebracht in één interface, waardoor onze centralisten in een oogopslag zowel de veiligheidsystemen als de facilitaire systemen kunnen beheren. Meer informatie over dit revolutionaire systeem, Alert One, staat hier.

Bekijk ook Alert Mobile, waarmee u uw aangesloten alarminstallaties op een eenvoudige manier, on the go, kunt beheren.