Shiftleader Raymond vertelt alles over werken bij Alert

Als Shiftleader bij Alert wordt er veel van je verwacht, maar je krijgt er ook een boel voor terug. Een heleboel eigen verantwoordelijkheid bijvoorbeeld, maar ook de kans om een team aan te sturen en te begeleiden naar een stapje hogerop. Vraag dat maar aan Raymond van Wezel die sinds een tijdje deze rol heeft.

Veel verantwoordelijkheden

“De functie bestaat eigenlijk pas een halfjaar”, vertelt hij. “Je houdt je voornamelijk bezig met de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer, en de aansturing van de mensen. Dit is tweeledig: enerzijds heb je namelijk je eigen team waar je leiding aangeeft en functionerings- en beoordelingsgesprekken mee voert, en anderzijds ben je ook in het algemeen verantwoordelijk voor de dienst die er op dat moment gedraaid wordt.”

Daarbij kun je denken aan de haalbaarheid van bijvoorbeeld opvolgtijden van meldingen en het in behandeling nemen van klachten. Je werkt daarbij gewoon ‘mee’, net als alle centralisten, vertelt Raymond. “Het gaat vooral om het stukje extra verantwoording dat je hebt: je bent verantwoordelijk voor alles wat zij doen – of niet doen.”

Voormalig eigenaar

De shiftleader was hiervoor eigenaar van het bedrijf Satis Beveiliging, dat vorig jaar door Alert werd overgenomen. “Bij de overname kreeg ik de keuze om of weer surveillance te gaan doen (net als bij Satis) of om op de centrale te gaan werken. Vervolgens ben ik begonnen als centralist en na een halfjaar gelijk doorgeschoten naar deze functie.”

Heel enthousiast

Een goede keuze zo te merken, want Raymond is enthousiast over z’n rol als shiftleader. “Het leukste aan mijn huidige rol vind ik dat ik gewoon op de werkvloer ben en ondertussen Alert veel beter leer kennen. Ik mag mezelf bezighouden met een stukje projectverbetering en mijn steentje bijdragen aan het operationele proces. Dat is ook precies waar ik goed in ben. Als je een beetje ondernemend bent ingesteld, zie je vanzelf hoe het niet moet en hoe het beter kan.”

De ruimte om je stempel te drukken

Het tekent het werken bij Alert volgens hem, waar je altijd de ruimte krijgt om je stempel te drukken. “Bij grote beveiligingsbedrijven is dat wel eens anders, daar is je eigen inbreng echt minimaal: je moet gewoon doen wat er staat en that’s it. Bij Alert is er echt ruimte voor de ontwikkeling van jou als persoon; er wordt veel meer naar je geluisterd. Bovendien zijn de lijntjes kort, dus als jij iets wil weten, schakel je vaak rechtstreeks met de directeur.” Korte lijntjes, geen hiërarchische structuur en veel ruimte voor wat jij te vertellen hebt. Dat is Alert in een notendop.

Dus? Ook werken bij Alert? Bekijk de vacatures op onze website. Tot snel!