Nut en noodzaak van alarmopvolging

- Beveiliging - Tips - Alert Group

Mobiele surveillance van Alert zet niet alleen in op het ‘zichtbaar aanwezig zijn’ en daarmee preventie, maar zorgt ook voor een adequaat optreden bij een daadwerkelijke alarmmelding.

Mobiele surveillance kent een verscheidenheid aan diensten. Deze bestaan uit:

 • interne- en externe controlerondes;
 • openingsronde bedrijfspand;
 • brand- en sluitrondes bedrijfspand;
 • openings- en sluitbegeleiding;
 • laad- en losbegeleiding;
 • personeelsbegeleiding;
 • brandwacht / brandpreventie controles (Rijksgediplomeerd);
 • alarmopvolging met of zonder sleutelbeheer (24/7).

Sluit u bij ons een contract af voor mobiele surveillance, dan krijgt u de garantie dat wij 24 uur per dag, 7 dagen per week de afgesproken controles uitvoeren op desgewenste wisselende tijdstippen.

Wat doet u als het alarm afgaat bij uw bedrijfspand?

Neemt u de proef op de som en gaat u zelf kijken met het risico een inbreker tegen te komen? Of schakelt u direct de politie in, terwijl het misschien om een vals alarm gaat? Wij nemen elk alarm serieus en komen direct in actie. Zo vermijdt u onnodige veiligheidsrisico’s en kosten en hoeft u niet zelf 24/7 paraat te staan.

Alarmopvolging surveillance

Wanneer uw alarmsysteem is aangesloten op onze alarmcentrale, bellen onze operators  een contactpersoon die verantwoordelijk is bij het afgaan van een alarm. De Alert alarmcentrale kan ook rechtstreeks contact opnemen met onze ervaren mobiele surveillanten of mobiele surveillanten via ons landelijk netwerk die vervolgens op een professionele wijze de alarmmelding opvolgen en afhandelen. Wilt u dat er na 20.00 ’s avonds, tijdens de weekenden of op feestdagen direct een surveillant aangestuurd wordt? Geen probleem, aan de hand van een vooraf opgesteld actiepatroon met de alarmcentrale bepaalt uzelf wanneer de surveillance ter plaatse gaat. Hieronder leest u stapsgewijs wat er gebeurt na een binnenkomend alarm:

 1. Uw alarmsysteem van het bedrijfspand of uw woning gaat af.
 2. De alarmcentrale ontvangt de alarmmelding.
 3. Aan de hand van de prioritering (prio-melding) en het protocol neemt de operator actie.
 4. De dichtstbijzijnde Alert surveillance-eenheid wordt aangestuurd.
 5. De surveillance van Alert handelt op een professionele wijze de alarmmelding af op locatie.

Bij aankomst voert de surveillant een externe ronde uit op sporen van inbraak of overige schade. Hebben wij het sleutelbeheer verkregen? Verstandig! Na het inspecteren van de buitenzijde gaat de surveillant  vervolgens naar binnen om een interne ronde uit te voeren. Indien de surveillant geen onregelmatigheden constateert, dan gaan wij uit van ‘’loos alarm’’. Uiteraard ontvangt u een digitale alarmrapportage via de mail van deze alarmafhandeling

Bij calamiteiten

In geval van calamiteiten schakelt de alarmcentrale van Alert direct, naast de surveillance-eenheden, de hulpdiensten in. Indien gewenst, kunnen wij een (glas)schadebedrijf inschakelen voor afdichting. En wanneer de surveillant vertrekt, laat hij de locatie vanzelfsprekend weer veilig achter. Alle bevindingen en handelingen van de surveillanten verwerken we in een digitale alarmrapportage die u vervolgens ontvangt via de mail.

Wel of geen sleutelbeheer?

Staat u liever niet uw sleutels of tags af? Of beschikt u eenvoudig (nog) niet over extra sleutels? Wij verzorgen uw alarmopvolging ook zonder sleutelbeheer/keyholding. Hierbij zullen onze surveillanten bij een binnenkomend alarm ter plaatse gaan en een externe controleronde maken om uw pand en op het terrein. Bij bijzonderheden blijft de surveillant wachten op de sleutelhouders, bij geen calamiteiten vertrekt de surveillant na overleg zodat de sleutelhouder het alarm vervolgens zelf verder kan afwikkelen.

Ons advies

Vanuit Alert is en blijft ons advies om uw alarmopvolging te combineren met sleutelbeheer waarbij wij uw sleutels in bewaring nemen en het te beveiligen object kunnen betreden voor een volledige afwikkeling van uw alarm. Wel zo efficiënt. En fijn. Zo hoeft u bij ‘’loos alarm’’ uw bed niet uit te komen. Dat geeft rust.

Wilt u meer weten over onze mobiele surveillancediensten? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Meer weten over mobiele surveillance