Collectieve beveiliging en de toegevoegde waarde van Eagle Eye Networks

Voorkomen is beter dan genezen. Een cliché, maar wel een die precies samenvat waar Alert en haar manier van collectieve beveiliging voor staan. Dat blijkt wel uit de cijfers, want goede beveiliging op bedrijventerreinen zorgt voor 70 tot 80% minder criminele activiteiten. Een van de beveiligingsmiddelen die Alert hiervoor inzet, is de cameraoplossing van Eagle Eye Networks. Hier lees je er meer over.

Een veilige cloud-oplossing

Eagle Eye Networks omschrijft zichzelf als ‘Cloud Video Surveillance’, wat in de praktijk ongeveer zoveel betekent als dat je de bewakingssystemen van je bedrijf overal, op ieder moment van de dag, live op je mobiele toestel kunt volgen. Het betreft een cloud-oplossing die niet alleen altijd geraadpleegd kan worden, maar tegelijkertijd ook hét antwoord is op alle vragen die de verscherpte AVG-wetgeving oproept. Het is dan ook geen verrassing dat Eagle Eye Networks op een veilige, versleutelde wijze de beelden in de cloud beheert.

Cloud-oplossing voor camerabeveiliging van Eagle Eye          

Systeemonafhankelijk - geen extra investeringen nodig

Mede daardoor kan het systeem belangrijke beelden – bijvoorbeeld in het geval van een incident – razendsnel delen met relevante partijen. Bovendien beschikt dit systeemonafhankelijke VMS over een enorme range aan compatible camera’s, waardoor er haast geen extra investeringen nodig zijn om te profiteren van deze manier van cameratoezicht. Het werkt zeer gebruiksvriendelijk; niet in de laatste plaats omdat Alert het beheren van de camerabeelden van je overneemt. Je hoeft hier dus niet een (speciaal opgeleide) medewerker voor aan te nemen of in te schakelen.

Vanuit de cloud analyseren

Joost Klaren, commercieel directeur bij Alert: “Van oudsher wordt heel veel rekeningkracht toegeschreven aan een camera die je ergens ophangt en waar allemaal analysemogelijkheden in moeten zitten, maar wij hebben de overtuiging dat de camera’s goede ‘plaatjes’ moeten kunnen maken en dat wij ze vervolgens zelf in de cloud kunnen analyseren en alle relevante informatie eruit kunnen halen. Rekenkracht en processorsnelheden zijn in de cloud volop voor handen.” Eagle Eye Networks past dan ook perfect binnen de ‘totaalaanpak’ zoals Alert die onder de noemer Alert One toepast. Voor de video/cameracomponent van deze aanpak wordt namelijk gebruikgemaakt van deze specifieke oplossing. Niet voor niets werd Alert onlangs benoemd tot officiële reseller van Eagle Eye.

Benieuwd naar alle mogelijkheden die deze vorm van camerabeveiliging met zich meebrengt? Neem dan contact op met Arthur Jonkman of download onze flyer via onderstaande buttons. 

Download flyer    Neem contact op