Alert behaalt opnieuw EN 50518-certificering

Alert heeft opnieuw voor beide alarm- en servicecentrales de belangrijke EN 50518-certificering binnen weten halen. Deze Europese norm EN 50518 'Monitoring en Alarm ontvangstcentrales' beschrijft de eisen waaraan een particuliere alarmcentrale (PAC) moet voldoen om operationeel te functioneren.

Deze erkenning zegt iets over onze manier van werken, storage, administreren, uitkijken én beoordelen van camerabeelden. Het aansluiten ervan gaat altijd in nauwe samenwerking met de installateur op locatie. Het compleet vernieuwde camera aansluitformulier is hier enorm handig bij. Stap voor stap wordt alle relevante informatie doorlopen en vastgelegd, zodat ook de eindgebruiker weet wat hij of zij kan verwachten.

Met oog op de toekomst kunnen we verwachten dat particuliere alarmcentrales steeds meer diensten zullen gaan verlenen op het gebied van videomonitoring. Zo voeren we bij Alert Alarmcentrale al virtuele surveillances rondes uit en kunnen we dankzij de gekoppelde ANPR-camera’s gestolen en/of verdachte voertuigen detecteren.

Dankzij de goede samenwerking met de politie en bewakingsdiensten kan de alarmcentrale in geval van een verdachte situatie of ‘trigger’ de juiste partijen de melding laten opvolgen. Het resultaat hiervan is dat de pakkans van verdachten en/of daders van strafbare feiten aanzienlijk vergroot wordt.  Dit alles heeft te maken met het feit dat particuliere alarmcentrales steeds meer taken overnemen van de politiemeldkamer om onnodige uitrukken van hulpdiensten te verlagen.

Meer weten over onze kwaliteit en certificeringen?

U kunt op deze pagina meer informatie vinden over onze kwaliteit en certificeringen, maar het is uiteraard ook mogelijk om contact op te nemen met een kwaliteitsmanager van Alert.