Referentie Samen Meer Waarde

Als operationeel projectmanager is Wouter Snijders van Samen Meer Waarde verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de ‘parken’ die het projectbureau beheert, zoals BIZ Halfweg-Molenwatering. Hier werkt het parkmanagement samen met Alert als het gaat om de (collectieve) beveiliging van de bedrijven op het terrein. Een prettige samenwerking, volgens Wouter.

Een streepje voor

De BIZ (Bedrijven Investerings Zone) bestaat uit zo’n 255 bedrijven/klanten, vertelt Wouter. Veel van hen zijn aangesloten bij de collectieve beveiliging van Alert. “Ten opzichte van andere partijen heeft Alert wel echt een streepje voor. Ze beschikken over een eigen locatie op het terrein en hadden bovendien al een aardige klantenkring hier. Daardoor hebben ze korte aanrijdtijden én kennen ze veel klanten. Alert is dus actief betrokken bij hun opdrachtgever en op deze manier ook begaan met het KVO-B.”

Extra paar ogen en oren

Voor dit keurmerk gaat Samen Meer Waarde vier keer per jaar om tafel met de gemeentelijke driehoek, de betreffende ondernemers en Alert. Tijdens zo’n overleg wordt onder meer het bedachte plan doorgenomen en kijken ze naar actuele zaken. “Alert is hiervoor erg belangrijk. Ze zorgen er niet alleen voor dat er netjes rapportages worden opgeleverd over hetgeen zij aantreffen tijdens de surveillance, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van zwerfvuil. Ze zijn als het ware een extra paar ogen en oren – zéker buiten onze reguliere diensttijden.”

Omgevingscamera's en kentekencamera's

Op het bedrijventerrein zitten ook een aantal particuliere klanten van Alert. Hiervoor verzorgen we de ‘algemene’ pandbewaking, bovenop de beveiliging van het bedrijventerrein als collectief. Wouter: “Alert zorgt onder meer voor het sluiten van deuren en hekken en houdt in feite altijd een oogje in het zeil.”

Een aantal hoofdactiviteiten van deze BIZ zijn onder meer ‘veiligheid’ en ‘bereikbaarheid’, aldus Wouter. Om die reden is het dan ook niet zo gek dat er onlangs vanuit de BIZ een cameraproject is opgezet, in samenwerking met Alert. “Hiermee bewaken we alle toegangswegen met zowel omgevingscamera’s als kentekencamera’s. De beelden daarvan komen bij Alert binnen, zodat zij het kunnen monitoren. Daarnaast kan Alert live meekijken als er sprake is van een incident.”

Doortastend en klantgericht handelen

Een van de zaken die Wouter het meeste is bijgebleven sinds hij met Alert samenwerkt, is het verhaal over een incident vorig jaar. “Er was ingebroken bij een van de ondernemers op het terrein, die het vermoeden had dat het een interne aangelegenheid (fraude) betrof. In die situatie heeft Alert heel klantgericht en doortastend gehandeld: na goedkeuring door politie en justitie is de betreffende ondernemer door Alert uitgenodigd om samen met de parkmanager de camerabeelden te bekijken.”

Goede reactiesnelheid en rapportages

Daarnaast is Wouter te spreken over – onder meer – de reactiesnelheid en rapportages die Alert oplevert. “Na iedere dag krijgen we gelijk goede rapportages in de mailbox. Dankzij het extra paar ogen van Alert kunnen ze ons goed van dienst zijn: zij weten exact wat er leeft en speelt ná kantooruren.”

Wouter Snijders, operationeel parkmanager Samen Meer Waarde

“Alert is een extra paar ogen en oren”

Wouter Snijders, operationeel parkmanager Samen Meer Waarde