Geschiedenis

Wij helpen particulieren, bedrijven en overheden al sinds 1992 met inventieve beveiligingsoplossingen. We vertellen u graag wat er tussen toen en nu gebeurd is.

1992

  Op 1 april 1992 richten Cees Schep en John Kruythoff Alert Security op in Sliedrecht. Dat doen ze samen met een team van bevlogen vakmensen die hun sporen hebben verdiend in de politie- en bewakingsbranche. De dienstverlening bestaat onder meer uit alarmopvolging, portier- en receptiediensten, mobiele surveillance en brand-, open- en sluitronden.
 

1997

 
In 1997 nemen we het regionale beveiligingsbedrijf GEN (Gorcumse Eerste Nachtveiligheidsdienst) over. Een mooie stap waarmee de positie in de regio Gorinchem versterkt wordt.
 

2000

  Alert Security laat het huidige hoofdkantoor in Sliedrecht bouwen, waarbij de onafhankelijke Particuliere Alarm Centrale ViewControl (PAC 102) deel uitmaakt van Alert Group. Daarmee gaat de wens om technologie en menselijk handelen onder één dak te bundelen in vervulling. In de alarmcentrale monitoren onze centralisten tot op de dag van vandaag continu de beveiligings- en alarmverwerkingssystemen van aangesloten bedrijven.

2006

  We breiden de werkzaamheden uit richting de regio Raamsdonksveer en beveiligen onder meer het industrieterrein Dombosch.

2007

  Alert Group neemt het Ridderkerkse bedrijf Boer Beveiliging over.

2007

  Alert Security is gecertificieerd door NCP voor het keurmerk 'beveiliging'.

2009

  ASH Security wordt overgenomen door Alert Group, waardoor de positie in het Rotterdamse verstevigd wordt.

2010

  We breiden onze dienstverlening uit met Alert Recherche en ondersteunen daarmee bedrijven op het gebied van ziekteverzuim, pre-employment onderzoek en interne diefstal.

2010

  Met de overname van Fox Veiligheidsdiensten groeit onze afzetmarkt in Spijkenisse sterk.

2011

  Door de toenemende vraag naar videogerelateerde oplossingen surveillances is ViewControl in 2011 door KIWA gecertificeerd als Camera Toezicht Centrale. Ook is onze centrale dit jaar aangesloten op het Live View netwerk van de politie, waarmee onze centralisten live beelden direct door kunnen zetten naar de politie.

2016

  ViewControl is ISO9001:2008 gecertificeerd door NCP/KIWA.

2017

  Op 1 januari 2017 nemen we het regionale beveiligingsbedrijf Eagle Security Dordrecht over. Als regionaal opererende bewakingsdienst vertegenwoordigt Alert nu de gebieden Alblasserwaard, Gorinchem, Raamsdonksveer,  Drechtsteden, Hoekse Waard, Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Spijkenisse tot de Botlek/Maasvlakte en omstreken. Vanuit de alarmcentrale bedienen we klanten door heel Nederland, dankzij een professioneel, sterk dealer netwerk van gecertificeerde beveiligingsinstallateurs.
 

2017

  Met een nieuwe, frisse positionering, huisstijl en website is Alert klaar voor de toekomst. Deze uitingen bieden de mooie kans om in alles wat we zeggen en doen te laten zien wie we zijn: een toekomstgerichte veiligheidspartner die altijd voorbereid is op de veiligheid van haar opdrachtgevers.