Objectbeveiliging

Veiligheid en bescherming van objecten kunnen door de aanpak van Alert geborgd worden door de implementatie van de juiste systemen, procedures en maatregelen.

Boek experience room

Objectbeveiliging

Veiligheid begint met het comfortabel kunnen voelen in gebouw en omgeving. Het is belangrijk om bedrijven en gebouwen te beschermen tegen diefstal, fraude, vernielingen en vandalisme tijdens en na openingstijden. In gebouwen waar veel mensen in- en uitlopen, kan dat lastig zijn. Objectbeveiliging omvat het identificeren van mogelijke bedreigingen, het implementeren van preventieve maatregelen als beveiligingscamera's, toegangscontrolesystemen en alarmsystemen en het opzetten van responsplannen om snel te reageren op eventuele noodsituaties of inbreuk op de beveiliging.

Wat is objectbeveiliging en wanneer kiest u ervoor?

Het doel van objectbeveiliging is dan ook het minimaliseren van risico's, het beschermen van waardevolle bezittingen en het waarborgen van de veiligheid van mensen die zich binnen het object bevinden. Objectbeveiliging omvat dan ook het implementeren van systemen, procedures en maatregelen om de fysieke veiligheid en bescherming van een specifiek object, zoals een gebouw, faciliteit of eigendom, te waarborgen.  Objectbeveiligers kunnen een waardevolle aanvulling zijn op een alarmsysteem doordat ze goed zijn in het vroegtijdig identificeren van verdachte situaties. Daarbij verzamelt Alert data uit gebouwen, combineert deze data uit verschillende systemen en verbindt het aan mensen en processen. Zo ontstaat het smart building principe dat dus verder gaat dan objectbeveiliging.

Objectbeveiliging van Alert zorgt preventief voor de veiligheid van uw organisatie

Om te komen tot een optimale objectbeveiliging wordt een uitgebreide risico analyse met veiligheidsscan uitgevoerd. Daarbij streven wij naar een preventieve werking. Vervolgens geeft Alert advies voor objectbeveiliging waarbij onder meer belangrijke aspecten worden meegenomen als:

  • Fysieke beveiliging: zoals hekwerken, poorten, sloten en beveiligingsdeuren om ongeautoriseerde toegang tot het object te voorkomen.
  • Receptiediensten, toegangscontrole en bezoekersregistratie: opgebouwd rond systemen als keycards, biometrische identificatie en pincode-toegang om te bepalen wie wel of geen toegang heeft tot het object en welke gebieden binnen het object men mag betreden. Al dan niet aangevuld met een fysieke beveiliger voor een warm welkom en een veilig gevoel, zodat ongenodigde gasten geen toegang kunnen krijgen.
  • Beveiligingscamera’s en alarmsystemen: videobewakingssystemen om het object te bewaken en eventuele verdachte activiteiten vast te leggen. Moderne camera's kunnen gezichtsherkenning, bewegingsdetectie en nachtzichtmogelijkheden hebben. Alarmsystemen detecteren ongeautoriseerde toegang, inbraakpogingen, brand of andere noodsituaties en activeren een alarmsignaal om de aanwezigen te waarschuwen en beveiligingspersoneel of hulpdiensten te alarmeren.
  • Controlerondes, brand- en sluitrondes: een fysieke ronde door de objectbeveiliger na sluitingstijd voor een check of gebouwen goed en veilig zijn afgesloten en of de brandbeveiliging actief is.
Door een combinatie van deze maatregelen, mede afhankelijk van de specifieke behoeften van uw object, kan objectbeveiliging een effectieve bescherming bieden tegen bedreigingen en risico's.
 

Boek nu uw gratis inspiratiesessie

Kent u objectbeveiliging van Alert? Als u op zoek bent naar adequate objectbeveiliging en andere oplossingen voor veiligheid en duurzaamheid is Alert dé specialist in veiligheid en comfort. We zijn niet voor niets de marktleider in Drechtsteden. Als objectbeveiliging de oplossing is voor uw bedrijf, vraag dan nu de gratis smartscan aan van uw veiligheidssituatie en wij laten in een inspiratiesessie zien wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard zijn we ook bereid kennis met u en uw organisatie te maken op uw locatie

Ge√Įnteresseerd in onze veiligheidsoplossingen of heeft u een uitdagend vraagstuk waar u advies op wilt?