Waarom een alarmsysteem in uw woning niet werkt: de feiten en fabels

- Beveiliging - Alarmcentrale - Tips - Alert Group

Heeft u al een alarmsysteem in uw woning? De wintermaanden zijn traditiegetrouw slechte maanden als het om inbraakcijfers gaat. Het is dan ook niet vreemd dat installateurs van alarmsystemen overuren draaien. Want, zo is de strekking, met een inbraakalarm kunt u veilig wonen. Maar hoe veel veiliger is een woning met alarmsysteem eigenlijk? De feiten en fabels over de beveiliging van uw huis op een rij. 

Ik wil mijn woning ook goed beveiligen

Wat is het beste alarmsysteem voor úw woning?

Er zijn vele soorten alarmsystemen op de markt. Googelt u het maar even. Of loop een willekeurige bouwmarkt in en vraag een medewerker naar een inbraakalarm. Deze medewerker zal u zeker het beste alarmsysteem kunnen laten zien. En nog een aantal alternatieven. De ene met nog meer extra’s dan de andere. Maar waar moet u op letten?

Waar u op moet letten bij een inbraakalarm

Uiteraard zijn er een aantal logische aspecten waar u op moet letten bij het installeren van een alarmsysteem in uw woning:

  • Locaties: plaatst u de sensors alleen bij de deuren of ook bij eenvoudig toegankelijke ramen?
  • Hoe actief is uw gezin ’s nachts? Loopt u regelmatig naar de keuken, dan kunt u daar beter geen ruimtelijke sensor plaatsen, maar een zogenaamd magneetcontact. Ook handig als er huisdieren in huis zijn!
  • Gaat er een stil alarm of gaan de sirenes loeien? Beide hebben voor- en nadelen. (Hier leest u later meer over.)
  • Gaat u voor een doe-het-zelfset? Let dan op dat de installatie niet altijd zo eenvoudig is als het lijkt. 

En waarom dit allemaal niet uitmaakt

Nu kunt u bovenstaand lijstje keurig in acht nemen. Toch maakt dat allemaal niet zo veel uit, als u één belangrijk aspect over het hoofd ziet: wat gebeurt er met de melding van uw alarmsysteem? Een alarmsysteem dat de melding niet doorzet naar een veiligheidsinstantie of alarmcentrale is vrijwel zinloos. Er zijn mooie smart-systemen op de markt die een melding doorzetten naar uw mobiele telefoon. Leuk, maar als u 2.000 kilometer verderop in Marbella vakantie aan het vieren bent, heeft u daar weinig aan. Zo zijn er wel meer situaties te bedenken waarbij het adequaat opvolgen niet vanzelfsprekend is, zoals tijdens het werk of een verjaardagsfeestje. 

En een luid alarm op de gevel, dat maakt de buren wel wakker, maar vraagt u zichzelf eens eerlijk af: hoe reageert u doorgaans op lawaai in de straat? Belt u de politie, rent u er direct naartoe of … doet u niets?

Ons advies: zorg in uw woning voor een geïntegreerd alarmsysteem

Ons advies is dan ook: installeer een geïntegreerd systeem van maatregelen. Alert kan u helpen een alarmsysteem te integreren waarbij de meldingen direct worden doorgezet naar een bemande Particuliere Alarmcentrale (PAC). Voor een optimale beveiliging van uw huis adviseren we u graag op maat. Want elke situatie, elke woonwijk en elke woning is anders. Alert kan u voorzien van professionele alarmopvolging dankzij onze 24 uur bemande alarmcentrale, surveillancemogelijkheden en een snelle professionele opvolging bij alarm. Zo kunt u veilig wonen. Met alleen een alarmsysteem maakt u dus een mooi begin, maar is er nog voldoende ruimte voor verbetering.

Interesse in vrijblijvend advies? Neem contact met ons op!

Neem contact op