Vaarwel ISDN: Wat betekent dit voor uw alarmsysteem?

Ongeveer 2,5 jaar geleden, is er door KPN en Tele2 veel tijd gestopt in het informeren van de markt en klanten over het stoppen van ISDN per 1 september. Dit is omdat ISDN een relatief dure dienst is en gebruik maakt van verouderde technieken. Door het veelzijdige en goedkopere VoIP-telefonie zijn de prijzen voor telefonie via ISDN onder druk komen te staan. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom het gebruik van ISDN sterk is afgenomen.

Wat betekent dit voor uw alarmsysteem?

Dit betekent dat ISDN alarmsystemen binnenkort niet meer kunnen doormelden naar de alarmcentrale. Daarom zullen de komende maanden ISDN alarmsystemen omgezet worden naar IP en/of GPRS (4G of 5G). Om dit te kunnen doen, zal uw installateur uw alarmsysteem gaan aanpassen of vervangen.

Wat kan ik nu doen om mijn alarmsysteem functionerend te houden?

De meeste installateurs uw alarmsysteem direct ombouwen naar IP (internet) en/of 4g of 5g (Doordat uw (nieuwe) alarmsysteem gaat doormelden over IP, betekent dat ook dat u meer mogelijkheden heeft zoals uw alarmsysteem op afstand kunnen bedienen. Dit verschilt per installatie.

Dankzij het digitale tijdperk waar we in leven is een alarmmelding die via IP doormeldt, net zo betrouwbaar als via de telefoonlijn. Een bijkomend voordeel is dat een doormelding via IP geen bel tik kost.

Wie kan mij helpen om mijn alarmsysteem om te zetten naar IP?

Op deze pagina kunt u door uw postcode of woonplaats in te voeren, eenvoudig een installatiepartner van Alert vinden. De installateurs van Alert vormen een belangrijke schakel in de beveiligingsketen en een belangrijke partner voor onze particuliere alarmcentrale.

Naast de levering, installatiewerkzaamheden, het aan- en afmelden van doormeldingen naar onze alarmcentrale en onderhoud aan het systeem, voorzien zij eindgebruikers tevens van belangrijk advies op allerlei (andere) terreinen.

Meer weten over wat de mogelijkheden zijn voor uw alarmsysteem?

Neem contact op Arthur, Ronald of Joost van Alert. Zij geven u graag een passend advies om ervoor te zorgen dat u optimaal uw beveiligingssysteem kan benutten.