Uw bedrijfspand beveiligen met deze 7 methoden

- Beveiliging - Recherche - Alarmcentrale - Tips - Alert Group

Is uw bedrijfspand goed beveiligd? Het is een onderwerp waar u niet dagelijks over nadenkt. Toch loont het uw beveiligingsplan eens nauwkeurig te bekijken en te overwegen of er kansen liggen voor verbetering. Welke van deze 7 methoden brengt u al in de praktijk? Met de juiste aanpak bespaart u ook nog eens op uw verzekeringspremie!

1 - Installeer een alarmsysteem

De meeste bedrijfspanden beschikken over een alarmsysteem. Zonder code komt niemand door de voordeur naar binnen en bij de meer professionele installaties monitoren bewegingssensors de rest van het pand. Maar wat gebeurt er zodra het alarm afgaat? Idealiter wordt de melding direct opgevolgd door een professionele beveiliger. Een snelle opvolging is noodzakelijk, anders zijn de daders gevlogen voordat iemand het doorheeft. En dan rest u alleen nog de camerabeelden (als u die heeft). Wat extra beveiliging kan dus geen kwaad.

2 - Zorg voor camerabewaking  

Één van de meest populaire en gebruikelijke manieren om uw bedrijfspand te bewaken. Camera’s schrikken af en kunnen uitkomst bieden wanneer er daadwerkelijk iets plaatsvindt, zoals een inbraak. De kans dat u of de politie iemand op de beelden herkent, is echter klein. Daarom is het aan te raden het niet alleen bij camerabewaking te laten.

3 - Laat professionals surveilleren 

Laat professioneel getrainde beveiligers surveilleren. Zij weten precies waar ze op moeten letten. Staat er een raam open terwijl er niemand meer in het pand zou moeten zijn? Staat er een kliko naast de omheining, waar die niet hoort te staan? Bij een goed opgeleide surveillant gaan dan de alarmbellen rinkelen en hij komt in actie. Maar, u kunt natuurlijk ook zelf zorgen dat niet iedereen zomaar uw terrein op wandelt. 

4- Doe een controle op de bedrijfstoegang 

Weet u wie uw bedrijf binnenkomt of wie uw terrein betreedt? Met een goed getrainde receptie of portiersdienst komt niemand uw bedrijf nog binnen zonder daar echt iets te zoeken te hebben. Dat klinkt misschien ongastvrij, maar een goed opgeleide beveiliger kan een verdwaalde verkoper uitstekend onderscheiden van iemand die minder oprechte plannen heeft.

5 - Screen uw eigen medewerkers

Deze wordt vaak overgeslagen. Weet u eigenlijk wel zeker wie u in dienst neemt? Een goede screening vooraf kan problemen op een later moment voorkomen. Het kan ook aan te bevelen zijn uw huidige klantenbestand te laten screenen. Laat dat dan wel aan externe professionals over, zo voorkomt u een vertrouwensbreuk met uw personeel.

6 - Neem deel in collectieve beveiliging

Als uw bedrijfspand gevestigd is op een bedrijventerrein is het vaak mogelijk voor collectieve beveiliging te kiezen. U koopt verschillende diensten, zoals surveillance, camerabewaking en het installeren van alarmsystemen gezamenlijk in. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

7 - Zorg voor een goede verzekering – met korting

Een goede verzekering is natuurlijk noodzakelijk voor het geval het toch misgaat. Maar wist u dat u aanzienlijk op de premie kunt besparen zodra u een zogenaamd KVO-B of KVO-W keurmerk hebt? Dit Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen of Winkelgebieden ontvangt u als u aan een pakket maatregelen voldoet. Bij Alert weten we precies welke maatregelen dit zijn en we kunnen u daar dan ook prima in adviseren.

Volledige veiligheid is niet te koop

100% veiligheid is niet te koop en niemand kan u dat garanderen. Als u bovenstaande tips in acht neemt komt u echter een heel eind. Het beste is het natuurlijk al deze tips geïntegreerd te implementeren in uw beveiligingsplan. Door de juiste systemen, technische hulpmiddelen en mensen te combineren neemt u uw verantwoordelijkheid voor een zo veilig mogelijk bedrijfspand.

Alert helpt u daar graag bij en kan u al bovenstaande taken uit handen nemen. Dan hoeft u daar niet meer over na te denken en kunt u zich volledig concentreren op het laten bloeien van uw onderneming.   

Interesse in de dienstverlening van Alert? Voor meer informatie, klik op de button.

Lees meer over beveiliging