Security & Hospitality: Een essentiële balans voor een veilige en gastvrije omgeving

In de hedendaagse wereld is veiligheid en gastvrijheid van vitaal belang voor het succes van elk bedrijf of organisatie. Door te begrijpen hoe security en hospitality hand in hand kunnen gaan, kunt u niet alleen de veiligheid versterken, maar ook de ervaring van uw klanten, bezoekers of bewoners verbeteren. In deze tekst zullen we verkennen waarom deze balans cruciaal is en hoe het uw organisatie kan versterken.

Security tegenover hospitality

In elke facet van onze samenleving speelt security een cruciale rol, of het nu gaat om het beschermen van fysieke eigendommen, gegevens of mensen. Dit vereist bewustzijn, een doordacht veiligheidsbeleid en passende beveiligingsinfrastructuur. Echter, een te sterke focus op security kan leiden tot een onpersoonlijke omgeving waar zowel medewerkers als gasten zich eerder beperkt dan welkom voelen.

Aan de andere kant staat hospitality, wat draait om het bieden van een gastvrije ervaring aan bezoekers en klanten. Dit omvat vriendelijke service, persoonlijke aandacht en een warme ontvangst. Een gastvrije en representatieve omgeving zorgt voor een positieve indruk en kan leiden tot loyaliteit en herhaalbezoeken. Toch kan een te grote nadruk op hospitality leiden tot een gebrek aan veiligheid en controle, met bijbehorende risico's.

Het bereiken van de perfecte balans tussen een veilige én gastvrije omgeving

Op het eerste gezicht lijken security en hospitality tegenpolen te zijn. Waar security zich richt op het handhaven van regels en het waarborgen van veiligheid, draait hospitality om het creëren van een warme, gastvrije sfeer. Maar in de praktijk vullen ze elkaar aan, opdrachtgevers verwachten dan ook steeds vaker dat beveiliging en gastvrijheid naadloos samengaan. Het is daarom essentieel om vanuit deze perspectieven te blijven kijken naar hoe we onze dienstverlening op locatie optimaal kunnen laten functioneren.

Continu investeren in onze mensen: De sleutel tot succes!

Bij Alert streven we naar een naadloze integratie van security en hospitality, waardoor we op maat gemaakte oplossingen bieden die direct een impact hebben. Een essentieel onderdeel hiervan is het werven, investeren in en trainen van ons personeel. Onze centralisten op de alarmcentrale en beveiligers op locatie worden niet alleen opgeleid in beveiligingsprotocollen, maar ook in klantenservice en gastvrijheid. Door hen in staat te stellen een balans te vinden tussen veiligheid en gastvrijheid, vervullen zij een cruciale rol in het creëren van een positieve ervaring voor alle betrokkenen, ter plaatse of op afstand.

Onze huismeesters: de oren en ogen van het gebouw

Deze investeringen betalen zich gelukkig ook terug. Niet alleen in de objectbeveiliging met het leveren van receptie- en portierdiensten maar ook in het invullen van opdrachten voor residentiële hoogbouw. En dit naar volle tevredenheid van onze opdrachtgevers.

‘’Wouter Romeijn als directeur bij Alert verantwoordelijk voor financiën en personeelszaken:’Opdrachtgevers waarderen vooral onze zorg voor continue bezetting van receptieposten, balies en andere functies binnen gebouwen met vaste gezichten. We vermijden ad-hoc oplossingen die doorgaans leiden tot ontevreden bewoners, VvE’s en vastgoedpartijen. Onze benadering vanuit een beveiligingsperspectief geeft opdrachtgevers inzicht in bestaande processen en alternatieven en brengt continuïteit. Al deze zaken zijn er voorheen vaak niet omdat de huismeesterfunctie zo goedkoop mogelijk ingevuld is, ofwel ingevuld is geweest door een persoon (vaak op leeftijd) die alle kennis en kunde voor zichzelf houdt . We bieden inzicht, betere oplossingen, denken mee over efficiëntieverbeteringen en brengen het gevoel wat binnen een pand heerst naar een hoger en aangenamer niveau en houden hierbij van korte lijntjes met de opdrachtgever waarmee we periodiek de voortgang bespreken.

Dit omvat onder andere het leveren van huismeesters voor luxe appartementen en woontorens in de regio Rotterdam. Onze huismeesters fungeren hier als aanspreekpunt voor bewoners, aannemers, leveranciers, VvE’s en vastgoedpartijen. Naast het vervullen van toezichthoudende en veiligheidsrollen, hebben onze huismeesters ook belangrijke sociale functies. Als huismeesters zijn zij de oren en ogen van het gebouw, waardoor zij een essentiële rol spelen in het waarborgen van een schone, veilige en prettige woonomgeving.

Wouter Romeijn: ‘’Maar we zijn ook kritisch. We plaatsen alleen gekwalificeerd personeel op basis van kwaliteit, zowel op het gebied van kennis en kunde als sociale vaardigheden. Hierbij geven we een grote prioriteit aan de sociale vaardigheden. Een huismeester wordt als voorbeeld ook ingeschakeld om een lift gereserveerd te houden als een overleden gezinslid begeleid wordt naar de uitvaart en is in de momenten hier naar toe gesprekspartner van de familieleden.’

Onze huismeesters zijn gediplomeerde beveiligers, wat zorgt voor specialistische kennis op het gebied van beveiliging en toegangsverlening. Ze zijn vertrouwd met protocollen & instructies, en leggen procedures vast om de continuïteit te waarborgen zonder de gastvrijheid uit het oog te verliezen. Alert streeft voortdurend naar kwaliteit en effectiviteit en durft hierin ook voorstellen te doen waarmee we onze eigen inzet afschalen als daar ruimte voor is of een handeling efficiënter uitgevoerd kan worden. Dat onderscheidt ons in de markt en maakt ons tot een waardevolle partner.

Virtueel verbonden: datagedreven innovatie in security en hospitality

In een tijd waarin remote dienstverlening een steeds grotere rol inneemt, bieden wij niet alleen ter plaatse, maar ook op afstand security- en hospitality-oplossingen aan. Met behulp van onze 24/7 Alert Monitoring & Alarmcentrale en ons integratieplatform kunnen we zowel de veiligheid van gasten en personeel als de bedrijfscontinuïteit waarborgen, ongeacht locatie.

Ons geïntegreerde platform is cruciaal voor het verbeteren van zowel security als hospitality. We bedienen en beheren verschillende gebouwbeheersystemen, waaronder beveiligingscamera's, toegangscontrolesystemen en intercomverbindingen binnen dit platform. Dit stelt ons in staat om snel, effectief en uniform maatregelen te nemen.

Onze afdeling systeemintegratie ondersteunt steeds meer bedrijven integraal op het gebied van security & hospitality. Het doel verschilt per organisatie. Bij industriële bedrijven ligt de nadruk vooral op safety en compliance, terwijl bij scholen, zorgcomplexen of overheidsinstellingen het doel gericht is op verbeteringen op het gebied van hospitality. In beide gevallen streven we naar controle over wie, wanneer en waar naar binnen mag. Dit is een uitdagende taak waarbij we op maat gemaakte oplossingen bieden voor complexe vraagstukken en toegangsprocessen, met als doel om deze zo eenvoudig, plezierig en beheersbaar mogelijk te maken.

Bovendien bieden we vanuit onze Alert Monitoring & Alarmcentrale een proactieve en slimme aanpak op het gebied van security en hospitality. Door onze datagedreven aanpak verschuiven we de focus van reactief naar proactief en preventief, waardoor we ongewenste situaties voorkomen en onbevoegde personen weren. Zo zorgen we voor een veilige en gastvrije omgeving voor al onze opdrachtgevers, waar dan ook.

Slim verbinden, áltijd alert