Mee met de tijd: JHS en de alarmpanelen van AVS Capture

Waar Alert al een paar jaar stevig aan de weg timmert om continu met de laatste technologische ontwikkelingen mee te kunnen gaan, kunnen de distributeurs natuurlijk niet achterblijven. Neem nu JHS Nederland, dat volgens Richard Jacobs voortdurend bezig is met het ontwikkelen van hun aanbod van alarmsystemen en camerabewaking en dienstverlening.

Van installeren naar distribueren

“Van oudsher zijn we een installatiebedrijf. Mijn vader begon JHS in de jaren ’80, zelf ben ik er begin jaren ’90 bij gekomen.” Op een gegeven moment merkten ze echter dat ze een stukje verbreding misten. De oplossing? Distributie. En zo maakte JHS de omslag van installatiebedrijf, naar distributeur. “We zijn een distributeur die niet alleen producten levert, maar die ook kennis deelt en technische ondersteuning levert aan installateurs. Tenslotte: ook als het misgaat, moet je er voor ze zijn.”

Nieuw pand met showroom

Begin dit jaar verhuisde het bedrijf van Utrecht naar een fraai nieuw pand in Nieuwegein, dat op 1 november aanstaande feestelijk wordt geopend. Hier bevindt zich onder meer een showroom die installateurs de mogelijkheid biedt om – samen met hun klant(en) – langs te komen, om zodoende alle opties op het gebied van beveiliging te bekijken. “Daarnaast beschikken we nu over een trainings- en presentatieruimte voor bijvoorbeeld technische trainingen, maar ook voor commerciële sessies. Ook op dat gebied kunnen we namelijk van toegevoegde waarde zijn voor installateurs.”

Focus óók op de eindgebruiker

Het toevoegen van de showroom sluit goed aan op de nieuwe weg die JHS eerder dit jaar is ingeslagen, waarbij ze de focus uitgebreid hebben van de installateur naar de eindgebruiker. Richard: “Wij proberen de eindgebruiker nu (meer) te informeren over de mogelijkheden van onze producten, op andere beurzen, informatieavonden en een speciale website. De klanten kunnen vervolgens met die informatie en wensen bij hun installateur terecht, die daardoor eerder geneigd zal zijn om te kiezen voor een product dat op dat moment nog buiten hun eigen assortiment ligt. Dat neemt niet weg dat de installateur de vakkundige adviseur blijft die het meest passende systeem aanbiedt.”

Alarmsysteem getest met de alarmcentrale van Alert

Een van die alarmsystemen, waar Alert ook erg over te spreken is, is de AVS Capture-serie. Een lijn van alarmpanelen, met 8 tot 640 zones, die JHS samen met de meldkamer van Alert uitvoerig én tot volle tevredenheid getest heeft. De panelen hebben een betrouwbaarheid van 100% en werken feilloos over IP- en GSM/GPRS-verbindingen in combinatie met de ontvangers in de meldkamer.

Particulieren durven alarmsysteem in woning nog niet te updaten

Richard vertelt hierover: “De AVS Capture is een systeem dat uitermate geschikt is om bestaande apparatuur te vervangen; van analoog naar digitaal. Deze serie producten past daar perfect in.” Volgens hem zijn het vooral particulieren die deze overstap vaak nog lastig vinden, omdat ze bang zijn voor een enorme kostenpost wanneer alle alarmapparatuur in en rondom het huis vervangen moet worden door een digitale variant. “Daarom hebben wij, na lang zoeken, een fabrikant gevonden die goedgekeurde installatie biedt en die geschikt is om bij een heleboel bestaande systemen als vervanging te dienen – en die bovendien helemaal digitaal is.”

Alles ingebouwd

Richard doelt daarmee op andere producten die op de markt zijn die nog stammen uit het analoge tijdperk, waarbij er een kastje aan is verbonden om het digitaal te maken. “Bij een hoop fabrikanten moet er dan nog een centrale geplaatst worden die weer een digitale module krijgt om de boel ‘digitaal’ te krijgen, waarbij bijvoorbeeld de bedieningssensoren- en panelen vervangen moeten worden. Bij de panelen van AVS is dit al ingebouwd, waardoor ze direct kunnen worden aangesloten op de netwerkaansluitingen.”

Optimaal gemak voor installateurs

Een ander groot voordeel aan deze serie beveiligingsapparatuur, is het installatiegemak, aldus Richard. “AVS is de enige fabrikant die het voor installateurs die er nog nooit mee gewerkt hebben, heel makkelijk maakt om te installeren.” Vaak loop je er als installateur tegenaan dat de software ingewikkeld in elkaar steekt en waarvan je kennis van zaken moet hebben om ermee te kunnen werken. Bij AVS daarentegen, zit een wizard ingebouwd waarmee ze aan de hand van hele eenvoudige vragen de boel kunnen installeren. Richard: “Daarbij kun je denken aan vragen als: ‘Welke meldkamergegevens zijn er nodig?’ of ‘Hoeveel bedieningspanelen zijn er?’. Die wizard is geschikt voor de meest kleine centrale tot een hele uitgebreide centrale: of het nu een woonhuis is met twee sensoren of een voetbalstadion met vijfhonderd sensoren.

Over AVS (Capture)

AVS is een Italiaanse producent van beveiligingsapparatuur met een lange staat van dienst. Sinds een tijdje is het bedrijf in handen van een van de grootste technologiefabrikanten van Italië en (mede) om die reden zeer innovatief. De AVS Capture-serie beschikt over een brede range van alarmpanelen: een klein paneeltje van acht sensoren, tot het grootste paneel met 640 sensoren. De panelen zijn hybride en hebben de mogelijkheid om BUS-gestuurde producten aan te sluiten. Op die manier kan er digitaal gecommuniceerd worden met de betreffende apparaten. Zo kan een installateur of klant op afstand bijvoorbeeld de gevoeligheid van de sensoren regelen.