Interview Joost Klaren over 'het nieuwe beveiligen' in 078MGZN

- Beveiliging - Alarmcentrale - Alert Group

In de meest recente voorjaarseditie van 078MGZN (078MEDIA) aan het woord onze commercieel directeur Joost Klaren

Joost Klaren vertelt u in dit artikel meer over onze visie op 'nieuwe beveiligen' van bedrijventerreinen; en hoe technologie, data en daaruit voortkomende triggers leidend zijn voor een effectieve inzet van onze surveillanten op straat en onze operators op de alarmcentrale(s).

Alert op jouw spullen

Voorkomen is beter dan genezen

''Alert Group is een beveiligingsbedrijf dat actief is van de Maasvlakte tot Zaltbommel en bestrijkt hiermee een grote regio. Joost Klaren is commercieel directeur binnen dit bedrijf. “Wij helpen particulieren, bedrijven en overheden al sinds 1992 met inventieve beveiligingsoplossingen. We volgen de ontwikkelingen in ons vakgebied op de voet.''

Klaren benadrukt dat Alert Group veiligheid serieus neemt en geen concessies doet voor wat betreft kwaliteit en betrouwbaarheid van hun informatiebeveiliging en de geleverde beveiligingsdiensten. “Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat wij ‘Alert’ zijn en dat het hoogste veiligheidsniveau voor hen gegarandeerd is. Wij zijn gecertificeerd volgens de Europese normen voor alarmoverdracht, informatiebeveiliging en beveiligde datatransmissie. Daarnaast is ook ons kwaliteitssysteem gecertificeerd en worden onze diensten en werkwijze periodiek door de verschillende verantwoordelijke instanties geaudit.”

De beveiliging van bedrijventerreinen kan gerust ‘het nieuwe beveiligen’ worden genoemd. Klaren vindt dat de ultieme mix van mens en bedrijf zorgt voor de juiste beveiliging van bedrijventerreinen. “Wij investeren voortdurend in de nieuwste technologieën en technieken. Enerzijds om de veiligheid op bedrijventerreinen continu te verbeteren en anderzijds om nóg effectiever te werk te kunnen gaan. Natuurlijk heb je altijd een surveillant(e) nodig om een eventuele crisissituatie te beoordelen, maar we willen de techniek voor ons laten werken, zodat de surveillant(e) op straat veel effectiever kan worden ingezet. Met andere woorden: hij of zij moeten we niet doelloos rondjes laten rijden, maar op basis van triggers gericht inzetten. Zo’n ‘trigger’ kan van alles zijn. Van een kentekenregistratiecamera die een gestolen auto waarneemt of een slimme analyse maakt van een auto die te lang stil staat, tot aan een slagboom die volgens de systemen niet meer blijkt te werken. Zoals gezegd: technologie heeft hierin een leidende rol.”

De bewaking van de in- en uitgangen wordt gemeenschappelijk geregeld door en met het collectief, waarbij de bedrijven kunnen kiezen voor camera’s en/of een slagboom om de toegang te kunnen controleren. Afhankelijk van het beschikbare budget kan ook gekozen worden voor volgcamera’s, waarmee rondrijdende voertuigen in de gaten kunnen worden houden. Daarnaast kan men ook kiezen voor beveiliging rondom de bedrijven. Hierbij kunnen de camera’s en beveiligingsmaatregelen van de bedrijven zelf betrokken worden. Zo kan Alert bijvoorbeeld meekijken met de camerabeelden van een bedrijf, om te zien wat er om het bedrijf aan de hand is. En als laatste de beveiliging bínnen de bedrijven. Daarbij valt te denken aan het inbraaksysteem, toegangscontrole, zaken die de ondernemer zelf regelt. Dit kan per afnemer worden afgestemd met Alert. “Heel veel data is al voorhanden”, vertelt Klaren. “De kunst is om hier efficiënt mee om te gaan en door onze operators te laten interpreteren. We beveiligen in de regio heel wat terreinen. Dat betekent dat wij in een groot gebied op beeld kunnen volgen wat daar gebeurt. Dit maakt het mogelijk om nauw met politie en parkmanagement samen te werken en verdachte situaties goed te volgen. We hebben oog voor een schoon, heel en veilig bedrijventerrein.”

 Alert Group doet niet alleen de beveiliging van terreinen maar ook van particuliere woningen met alarmopvolging. Verder ook nog portieren receptiediensten, mobiele surveillance en brand-, open- en sluitronden. Tevens is er een recherchedienst, die zich richt op onder andere integriteit binnen het bedrijf. “Integriteit binnen een bedrijf of organisatie is een groot goed”, legt Klaren uit. “Sterker nog: door aandacht te besteden aan integriteit, wordt criminaliteit voorkomen. En voor alle beveiligingszaken geldt: voorkomen is beter dan genezen.” 

Tekst: Nanny Yap / Foto's: Anke Bot
Publicatie: 078MGZN / 078MEDIA