Inbrekers zijn klaar voor de donkere dagen. U ook?

- Beveiliging - Tips

Sinterklaas is net terug naar Spanje, maar met kerst om de hoek zijn de wintermaanden zeker nog niet voorbij. Ook de aankomende maanden zal het vroeg donker worden. De meeste mensen houden zich daar niet echt mee bezig, want het hoort nou eenmaal bij de winter. Maar inbrekers weten dat de feestdagen precies de tijd zijn waarin de kansen voor het oprapen liggen. Dus terwijl u tijdens uw kerstvakantie lekker geniet van dagjes weg en kerstinkopen doet, liggen inbrekers op de loer.

Alert is niet voor niets expert in het beveiligen van (waardevolle) eigendommen. Daarom hebben wij voor u verschillende tips op een rij gezet om inbraak tijdens de feestdagen – en natuurlijk ook alle andere dagen – zo goed mogelijk tegen te gaan.

Maak een bewoonde indruk

Inbrekers zullen minder snel toeslaan als zij de indruk hebben dat u thuis bent. Die indruk kunt u op verschillende manieren wekken:

  • Zet in huis een paar koffiekopjes op de tafel, leg een krant neer en laat indien u kinderen heeft hier en daar wat speelgoed ‘rondslingeren’.
  • Laat altijd verlichting branden in huis, zowel op de begane grond als de bovenverdieping(en). U kunt, als u op vakantie bent, hier een tijdschakelaar voor gebruiken.
  • Zet ook altijd – indien van toepassing – één auto op de oprit. Een eventuele tweede auto of die van de buren.

Houd uw vakantie stil

‘Wij zijn op vakantie en 1 januari weer terug, groetjes!’

Dit zijn berichten die u nooit op social media wilt plaatsen. Dit geldt ook voor het delen van vakantiefoto’s, het inchecken op locaties en het maken van stories. Sommige inbrekers bekijken zelfs rouwadvertenties om zo op slinkse wijze te achterhalen of bewoners afwezig zijn.

Plaats buitenverlichting

Maak gebruik van buitenverlichting met bewegingsdetectie, zodat een inbreker die uw terrein betreedt gelijk in de spotlights komt te staan. Naast het afschrikkende effect dat het heeft op de boosdoener, kan het de beelden van uw camerasysteem ook ten goede komen.

Zoek het hogerop

De Sint en zijn Pieten mogen dan het land al uit zijn, inbrekers zijn als het erop aankomt ook hele behendige acrobaten. Een veelgemaakte fout in het weren van deze acrobaten, is dat men vooral aandacht schenkt aan de beveiliging van de begane grond. Inbrekers zijn zich hier maar al te goed van bewust. Even klimmen en ze zijn sneller binnen dan u denkt.

Alarmsysteem: een stapje voor

De ervaring leert ons dat een alarmsysteem een grote mate van rust met zich meebrengt. Onbezorgd op vakantie, wetende dat thuis alles nog in orde is zolang u geen melding ontvangt. De ene persoon is van nature bezorgder dan de ander, maar iedereen kan slachtoffer worden van een inbraak. Met kerst of op welke dag dan ook.

De meeste mensen ondernemen pas actie wanneer er al een inbraak heeft plaatsgevonden. Zorg dat u inbrekers een stap voor bent door nu alvast een alarmsysteem te installeren!

Alarmopvolging: een stapje verder

Een alarmsysteem is zeker van toegevoegde waarde wat betreft de veiligheid van uw woning, maar wat gebeurt er met de melding van uw alarmsysteem? Een alarmsysteem dat de melding niet doorzet naar een veiligheidsinstantie of alarmcentrale is vrijwel zinloos.

Er zijn mooie smartsystemen op de markt die een melding doorzetten naar uw mobiele telefoon. Leuk, maar als u lekker op kerstvakantie bent heeft u daar weinig aan. Zo zijn er wel meer situaties te bedenken waarbij het adequaat opvolgen niet vanzelfsprekend is, zoals tijdens het werk of een verjaardagsfeestje.

Om ervan verzekerd te zijn dat de meldingen van uw alarmsysteem zo snel mogelijk worden opgevolgd, adviseert Alert meerdere maatregelen in één geïntegreerd systeem te laten installeren. Alle meldingen worden dan direct doorgezet naar een 24/7 bemande PAC (Particuliere Alarmcentrale) om u of andere contactpersonen in te lichten. Indien nodig gaat de melding naar een beveiligingsdienst, die zo snel mogelijk ter plaatse zal zijn.

Alert kan u voorzien van deze professionele alarmopvolging dankzij onze 24 uur bemande alarmcentrale, surveillancemogelijkheden en een snelle professionele opvolging bij alarm. Zo kunt u genieten van een veilig (kerst)gevoel tijdens de feestdagen én de rest van het jaar. Laten we inbrekers deze kerst geen buit cadeau doen.

Inbrekers met de feestdagen weren met deze inbraakpreventie tips voor woningbeveiliging met kerst