Inbraakpreventie en beveiliging huis tijdens uw vakantie: 9 tips van Alert

De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Terwijl u lekker op een besneeuwde helling staat of rustig op adem komt in een mooi gebied, is uw huis onbewaakt. Inbrekers zijn altijd op pad en op zoek naar zwakke plekken, ook bij u in de buurt. Denkt u wel eens na over inbraakpreventie in en rond uw woning? Lees dan onze 9 tips voor de beveiliging van uw huis, zodat u kunt genieten van een meer zorgeloze vakantie.

Woninginbraak en de gevolgen

Er wordt in Nederland zo'n 125 keer per dag ingebroken. Het is dan ook nog steeds een veelvoorkomende vorm van criminaliteit. Uw woning echt goed beveiligen valt dus niet (altijd) mee. Campagnes van de overheid, zoals het recente 'Maak het ze niet te makkelijk' helpen ons bewust te worden van de gevaren. De gemiddelde financiële schade van een woninginbraak ligt rond de € 2.800,-. Dat is veel geld en zeer vervelend. De emotionele consequenties worden echter nogal eens onderschat. Het blijkt dat personen waarbij is ingebroken vaak hun gevoel van veiligheid voor lange tijd kwijt zijn. Dit resulteert onder meer in slaapproblemen en heeft flinke invloed op uw persoonlijke toestand. Alleen dat is al genoeg reden om de inbraakpreventie en de beveiliging van uw huis serieus te nemen.

Criminelen: wanneer en hoe komen ze binnen?

U denkt misschien dat er het meest 's nachts wordt ingebroken als u ligt te slapen. Maar niets is minder waar. De meeste inbraken vinden gewoon overdag plaats tussen 08.00 en 18.00 uur. Want wanneer u aan 't werk bent, zijn uw buren dat waarschijnlijk ook. En dat betekent dat criminelen ongestoord hun slag kunnen slaan. Helemaal wanneer u van uw welverdiende vakantie aan het genieten bent. Dan wilt u natuurlijk ook niet thuiskomen met een onaangename verrassing. Maar hoe breken criminelen eigenlijk in?

Cilindertrekken

De meeste inbrekers nemen eenvoudig gereedschap mee dat niet opvallend is, zoals een schroevendraaier of tang. Daarmee breken ze de cilinder af door deze eruit te trekken en zo het slot te forceren. Deze nieuwe manier wordt ook wel 'cilindertrekken' genoemd. 90% van de cilinders is hier niet tegen bestand. Cilindertrekken is makkelijk te voorkomen: zorg dat uw sloten veiligheidsbeslag met cilindertrekbeveiliging hebben. Een bovenstaand bovenlichtje kan ook al genoeg zijn. Een inbreker heeft maar 15 centimeter ruimte nodig om erdoor te kunnen en uw slot te openen. Zorg dat er geen kliko of ladder in de buurt staat, want inbrekers kunnen dit als opstapje gebruiken. En dan is het nog makkelijker voor hen om het bovenlichtje te bereiken. Ook worden er nog steeds ramen of deuren opengebroken met een koevoet of schroevendraaier. Heeft u een dubbele, openslaande deur? Dan moet u deze goed beveiligen, anders kan deze methode zeer effectief zijn.

9 tips voor inbraakpreventie

U kunt vandaag nog een heleboel zelf doen om te voorkomen dat inbrekers eenvoudig bij u binnenkomen. Het loont de moeite om het huis erop na te lopen en te bedenken wat u kunt verbeteren. We hebben 9 concrete tips voor u:

  1. Sluit ramen en deuren en beveilig uw huis met sloten met het SKG® keurmerk.
  2. Plaats anti-inbraakstrips op zwakke plekken, zoals dubbele deuren.
  3. Houd klimmateriaal (kliko's, ladders) uit het zicht of nog liever in de schuur.
  4. Gebruik een tijd- of schemerschakelaar zodat uw woning 's avonds verlicht is.
  5. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
  6. Berg paspoorten (indien u ze niet meeneemt op vakantie) op in een inbraakbestendige kluis: een paspoort kan op de zwarte markt wel € 1.000,- opleveren!
  7. Bewaar niet te veel contant geld in huis, dat is de makkelijkste buit.
  8. Geef aan de buren door dat u weg bent en vraag ze alert te zijn op verdachte situaties.
  9. Voor als het toch misgaat: noteer de serienummers van uw apparatuur, zodat het áls het weer teruggevonden wordt eenvoudig naar u te herleiden is.

Wilt u meer tips? Bekijk onze handige voorkom woninginbraak infographic.

Beveiliging huis: Alert regelt het voor u

U kunt zelf een hoop doen om een inbraak te voorkomen. Toch is voor de beveiliging van uw huis een alarmsysteem met de juiste opvolging nog altijd de meest veilige methode. Eén van onze installerende partners installeert het systeem in uw woning met een koppeling naar onze alarmcentrale. Vervolgens zorgen wij voor de gewenste opvolging, zodat u zo snel mogelijk geholpen wordt. Informeer ook gerust naar onze speciale vakantieservice. Wilt u meer weten over onze oplossing voor een veilige vakantie? Klik op onderstaande button en neem contact met ons op.

Neem contact op