Het nieuwe jaar: van reactief, naar proactief

- Alert Group

Bij Alert zijn we vol vertrouwen en met goede voornemens het nieuwe jaar in gestapt. In 2019 gaan we voortborduren op de stevige basis die we in het afgelopen jaar gelegd hebben.

Terugblik op 2018, waarin we investeerden in:

Een veilige werkomgeving

Het afgelopen jaar heeft onder meer in het teken gestaan van onze tweede alarm- en servicecentrale. Deze nieuwe werkomgeving in het moderne en tevens zwaarbeveiligde datacenter van Dataplace in Alblasserdam biedt volop kansen voor Alert. Hiermee beschikken we over een volledig operationele back-up-centrale conform de laatste (Europese) richtlijnen.

Onze centralisten zijn nu nog beter in staat om – met het oog op de toekomst – onze diensten te verrichten. Wist u trouwens dat het vrij uniek is om een alarm- en servicecentrale bínnen een datacenter te hebben? Wij zijn er in elk geval erg trots op.

Het waarborgen van bedrijfskritische informatie

Met dank aan de ISO 27001:2017-certificering die we eind vorig jaar wisten te behalen, kunnen we met recht zeggen dat wij de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van bedrijfskritische informatie kunnen waarborgen. Deze certificering wisten we voor beide locaties binnen te slepen. Alert is een van de eerste alarm- en servicecentrales in Nederland met deze certificering.

Collectieve beveiliging

Onze mobiele surveillance functioneert als een verlengstuk van onze alarm- en servicecentrales en wordt veel ingezet in collectieve beveiligingsprojecten. Het heeft een preventieve werking, waardoor schade en overlast in wijken en op bedrijventerreinen wordt voorkomen. Inmiddels heeft dit concept zich ook bij ons bewezen. We zijn dan ook erg te spreken over onze nieuwe collectieve beveiligingsprojecten in Zwijndrecht, Dordrecht en Gorinchem.

Optimale integratie van diensten (web-based)

Dankzij de hierboven genoemde investeringen konden we onze pijlen nu ook op andere zaken richten. Zo gaan we onze diensten verder optimaliseren door middel van Physical Security Information Management (PSIM). Dankzij dit web-based platform kunnen onder meer videomanagement, telefonie, brandmelding en bewaking in één overzichtelijke omgeving door onze centralisten beheerd worden. Dit biedt ons de mogelijkheid om onder meer de alarm- en videodiensten, branddetectie en personenalarmering nóg beter te maken.

En nu doorpakken in 2019 - en wel zo:

PSIM-platform slim inzetten

Het PSIM-platform slim blijven inzetten en toepassen, door middel van het met elkaar verbinden van onder meer beveiligings- en ecosystemen, het Internet of Things (IoT) en gebouwautomatisering (denk aan smart buildings). Buiten onze ‘gewone’ beveiligingsdiensten kunnen namelijk ook andere systemen zoals verlichting, klimaatregeltechnieken en andere technische installaties aan dit platform worden gekoppeld.

Doordat PSIM een web-based platform is, kunnen onze medewerkers bij projecten in de toekomst live op hun smartphone mee kijken met de gegevens van het betreffende object/terrein. Daarnaast wordt er gewerkt aan een webportal, om installateurs de mogelijkheid te bieden om in te loggen en de systemen van hun locatie(s) te bekijken.

Verbreden van onze visie

Het verbreden van onze visie: niet alleen het detecteren van incidenten, maar ook maar ook situaties die de kans op incidenten verhogen, tijdig signaleren. Om dit te kunnen doen, combineren we onze opgedane kennis en ervaringen en de data die we voor handen hebben. Op die manier zorgen we voor predicatieve (voorspellende) monitoring en maatregelen. Met andere woorden: meer focus op een proactieve benadering van incidenten. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

Certificering uitbreiden

Onze huidige certificering, waaronder de eerdergenoemde ISO27001:2017-certificering, uitbreiden met de Europese normering EN-50518 (‘Monitoring en Alarmontvangstcentrales’). Deze normering stelt hogere voorwaarden aan zowel locatie- als constructie-eisen, technische eisen voor de aanwezige apparatuur en prestatie-eisen met betrekking tot procedures en eigen personeel.

Dezelfde betrouwbare partner blijven

Met onze vertrouwde beveiligingsdiensten een betrouwbare partner blijven, die ‘mens en organisatie de rust van veiligheid geven’.

We hebben dan ook een mooi jaar vol interessante uitdagingen in het vooruitzicht. Blijf ons dus vooral volgen!