Het beveiligen van een winkelcentrum

- Beveiliging - Alert Group

Neem een willekeurig winkelcentrum. Met bijvoorbeeld 50 winkels en 100.000 bezoekers per week. Hoe beveiligt u dat? Het klinkt als een onmogelijke opdracht. U kunt er moeilijk een hek omheen zetten en elke bezoeker screenen voor toegang. De oplossing ligt voor een groot deel bij de winkeliers zelf.

Voor elke deur een beveiliger

Als u aan het beveiligen van een winkelcentrum denkt, krijgt u mogelijk visioenen van een winkelstraat gevuld met surveillanten. Voor elke winkeldeur een streng kijkende, fors gebouwde beveiliger. Dat maakt de winkelervaring er niet plezieriger op.

Natuurlijk kunt u uw winkel op deze manier beveiligen. Maar dat is duur en niet klantvriendelijk. Heeft u al eens nagedacht over een Keurmerk Veilig Ondernemen?

Aanvragen keurmerk

U kunt als ondernemings- of winkeliersvereniging heel veel zelf organiseren. Door het aanvragen van een KVO-W (Keurmerk Veilig Ondernemen-Winkelgebieden) keurmerk zet u grote stappen in de juiste richting. Alert helpt u daarbij.

Keurmerk Veilig Ondernemen-Winkelgebieden

Met een keurmerk genieten uw bezoekers (het winkelend publiek) ongestoord van een veilig en schoon winkelgebied. Onderzoek wijst uit dat een winkelcentrum met een Keurmerk Veilig Ondernemen aanzienlijk minder last heeft van criminaliteit. Een winkelcentrum met het Keurmerk Veilig Ondernemen heeft te maken met:

  • 33% minder vernielingen
  • 18% minder graffiti
  • 37% minder inbraken
  • 23% meer aangiftes

Het aantal aangiftes stijgt, omdat de lijnen met de wijkagent korter zijn. Door de samenwerking binnen het KVO-W kent u elkaar en zoekt u elkaar sneller op. Met goed en slecht nieuws.

Meer voordelen

Wist u dat u met een Keurmerk Veilig Ondernemen bij een aantal verzekeringsmaatschappijen korting op bepaalde verzekeringen krijgt? Daarmee kunt u als collectief aanzienlijk op kosten besparen. Daarnaast draagt u binnen uw winkelgebied pro-actief bij aan veiligheid, orde en brandpreventie. Daarbij voelt iedereen zich prettig.

Meer informatie

Wilt u weten hoe u aan een KVO-W kunt komen? Wij informeren u graag over dit traject en kunnen u hierin uitstekend adviseren. Wij zijn als adviseur regelmatig bij dergelijke processen betrokken.

Neem contact op