Directeur John Kruythoff neemt afscheid van Alert

Beste relaties van Alert,

Het afgelopen jaar is voor mij nog wel het meest bijzondere jaar uit de geschiedenis van Alert geweest.

Naast de alom aanwezige problematiek rondom Covid-19 heb ik het besluit genomen afscheid te gaan nemen van Alert.

Per 31 december beëindig ik mijn werkzaamheden als directeur alsmede mijn eigenaarschap bij Alert.
Met veel genoegen mag ik mededelen dat mijn aandelen worden overgenomen door mijn huidige compagnon en neef Cees Schep.

In de ruim 28 jaar dat Alert bestaat hebben Cees en ik aan Alert gewerkt en is het geworden tot wat het vandaag de dag is. Een solide en gezonde organisatie met een club professionele mensen.

Ik ben ongelofelijk trots op wat we hebben bereikt. Elke dag mogen we bijdragen aan de veiligheid van mensen en eigendommen. Eerlijk gezegd had ik het 28 jaar geleden niet durven dromen dat we dit zouden bereiken.

Ik ben veel dank verschuldigd aan al die loyale medewerkers die aan dit succes hebben bijgedragen. 
Zonder de soms onuitputtelijke inzet van onze medewerkers zou het niet mogelijk zijn geweest de organisatie zo te laten floreren. Het samen werken met elkaar was voor mij één van de mooiste aspecten. Het heeft mij altijd heel erg goed gedaan en gemotiveerd om te zien met welke toewijding de Alert medewerkers zich inzetten.

Ik ga dit natuurlijk enorm missen. Dit is een ding wat ik reeds heb ingecalculeerd in mijn besluit.
In al die jaren zijn er mooie herinneringen met elkaar opgebouwd die ik de rest van mijn leven bij mij zal blijven dragen.

‘’Alert medewerkers bedankt voor alle mooie en waardevolle momenten!’’


De vraag waarom ik dan dit besluit heb genomen wil ik ook zeker benoemen. Ik heb in mijn professionele leven bij Alert veel met mensen mogen werken.

Het heeft mij altijd bijzonder geïnteresseerd hoe ondanks de verschillen er onder de juiste omstandigheden toch aan gezamenlijke doelen gewerkt kon worden. Waarom doen mensen de dingen die ze doen? De eerlijkheid gebied mij ook juist te zeggen dat het mij intrigeerde wanneer mensen JA zeggen en dan vervolgens NEE doen.

Dit aspect ben ik gaan onderzoeken in de hoop hier antwoorden op te vinden. Na vele boeken gelezen te hebben, trainingen te hebben gevolgd was het uiteindelijk de neurowetenschap wat mij de benodigde inzichten gaf waarmee ik verder kon.

Intensieve trainingen en opleidingen over de werking van ons brein heeft mij vervolgens volledig gegrepen. Het geeft daadwerkelijk antwoorden op vragen die voor mij tot dan toe onverklaarbaar waren.

Het is machtig om te ervaren wat deze inzichten voor mijzelf hebben betekend. Het heeft mij zoveel meer geleerd over wie ik ben, waarom ik de dingen doe die ik doe en wat ik dan nog echt wil in de resterende tijd die mij gegeven wordt.

Ik ga met deze kennis en ervaring op pad om hem te delen met diegene die dit ook interessant vinden. Mijn eigen ervaring als enorm positieve kentering in mijn leven gun ik anderen ook. Uiteraard zal ik hier later meer over laten zien en horen.

Naast mijn collega’s van Alert ben ik ook ontzettend dankbaar voor alle relaties die in al die jaren zijn opgebouwd. Ik heb het altijd geweldig gevonden om te mogen werken voor een grote diversiteit van klanten. Zo’n beetje alle soorten bedrijven, instellingen en overheden behoren tot het klantenbestand van Alert.

In al deze diverse organisaties werkte natuurlijk net zoveel diverse mensen. Ik vond het een buitengewone privilege om van al die mensen te kunnen leren. Ieder met zijn eigen visie en aanpak maakte het voor mij één grote ervaringsreis. Nooit was iets hetzelfde en altijd waren er in de gesprekken mooie uitkomsten. Soms ook als het juist beter was om afscheid te nemen. Dat hoort er nu eenmaal bij.

‘’Relaties van Alert, klanten, leveranciers, adviseurs en anderen in samenwerkingsverbanden, allen bedankt voor jullie lessen en het vertrouwen in elkaar!’’      

Last but not least..

Cees, mijn neef en compagnon van het eerste uur die Alert vanaf nu alleen verder gaat uitbouwen.
Een enorme dankbaarheid gaat uit naar wat hij voor mij heeft betekend. Niet onze overeenkomsten maar juist dankzij onze verschillen hebben we elkaar kunnen ondersteunen in ons individuele proces.

Een proces waarin wij enerzijds onszelf als mens hebben ontwikkelt en anderzijds de organisatie hebben opgebouwd. Gestart met werkelijk niets. Geen klanten, geen geld en geen ervaringen. Alleen slechts een mooi idee waar wij mee begonnen. Met grote trots durf ik nu te stellen dat wij samen een fantastisch fundament hebben gecreëerd. Het was mij een waar genoegen zo’n belangrijke fase van mijn leven met je te hebben kunnen delen.

‘’Bedankt voor deze mooie tijd en wens ik jou en Alert nog veel succes!’’


Het afscheid zal niet altijd makkelijk voor mij gaan verlopen. Het is nadrukkelijk een keuze om uit mijn comfortzone te stappen en opnieuw een uitdaging aan te gaan. Het is echter alsof het geen keus meer is maar iets wat niet anders kan. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, of juist wel?

Een persoonlijk missie die in het vooruitzicht ligt dient ervaren te worden. Met veel interesse en nieuwsgierigheid kijk ik uit naar de komende ontwikkelingen.

Wie je ook bent, in welke relatie we ook tot elkaar stonden, ik hoop je nog eens te ontmoeten. Graag vertel ik je dan waar ik mee bezig ben en waarom. Wellicht kan ik iets voor je betekenen.  

Na 31 december ben ik nog steeds bereikbaar op mijn oude en vertrouwde 06 nummer.
Per mail ben ik dan bereikbaar via: johnkruythoff@gmail.com

Een zakelijke mailadres gelieerd aan mijn nieuwe activiteiten zal ik spoedig kenbaar maken.

Blijf gezond, denk goed om je veiligheid.
Graag tot ziens!

John Kruijthoff