Beveiligen in tijden van corona: Hoe gaat het bij Alert?

Ondanks de recentelijk aangekondigde lockdown in Nederland, ziet het kabinet beveiliging als een ‘cruciaal beroep’. Daarnaast werd al eerder aangekondigd dat ook beveiligers vrijgesteld zijn van de 1.5 meter regel.

Hoe ziet het beveiligen in tijden van corona eruit bij Alert? Het hoofdkantoor in Sliedrecht waar normaal gesproken genoeg ‘leven aanwezig was’, lijkt er nu verlaten bij te staan. Al het kantoorpersoneel werkt voornamelijk vanuit huis en vergaderingen vinden plaats door middel van videobellen. De directie van Alert waakt er dagelijks voor operationele processen zoveel mogelijk te kunnen blijven doorvoeren, ondanks de coronamaatregelen.

Voor de mobiele surveillanten is er echter weinig veranderd, zij werkten sowieso al voornamelijk zelfstandig, alleen zullen bij het betreden van sommige objecten een mondkapje moeten dragen. De centralisten van Alert Alarm- en servicecentrale zitten zoveel mogelijk apart van elkaar en hier is ook een speciaal ‘corona-rooster’ voor ingevoerd.

Echter kunnen dankzij deze maatregelen ook weer nieuwe ontwikkelingen plaats vinden. Zo wordt de oude alarmcentrale in Sliedrecht volledig verbouwd en opnieuw ingericht. Tot nu toe is het merendeel van de organisatie gezond en zijn de meeste medewerkers van Alert niet in aanraking gekomen met corona.

Aangezien we in het einde van het jaar naderen, de dagen donker worden en de meeste mensen door de maatregelen thuis zitten, willen wij als beveiligingsbedrijf u alsnog bewust maken van overige veiligheidsmaatregelen die buiten corona vallen. Denk aan de veiligheid van uw woning, bedrijfspand of industrieterrein. Over het algemeen daalt het aantal woninginbraken doordat de meeste mensen thuis zijn, maar bij bedrijfspanden zien inbrekers zeker nu veel mooie kansen.

Probeer daarom niet de overige veiligheidsmaatregelen omtrent uw woning, bedrijfspand of industrieterrein te vergeten door alle hectiek rondom corona. Veel mensen hebben hier geen erg meer in en aangezien de meeste bedrijven al met een dalende omzet te maken hebben, zou het zonde zijn als hier ook nog eens hoge kosten bij komen kijken na aanleiding van een inbraak(poging).

Indien u zeker wilt weten hoe het is gesteld met de veiligheid van uw woning, bedrijfspand of industrieterrein, kunt u bij ons vrijblijvend een beveiligingsscan of adviesgesprek aanvragen met Arthur of Joost. Zij staan klaar voor al uw vragen en zullen desnoods u advies kunnen geven hoe u uw woning, bedrijfspand of industrieterrein het beste kan beveiligen in tijden van corona.

Tot slot wensen wij u, onze klanten en zakelijke relaties een goed, gezond en vooral veilig 2021.

Contact opnemen