MKB!dee 2021: Door inzicht een beter uitzicht

Twee partijen slaan de handen ineen als partners in het ‘Beleidsexperiment Menselijk Kapitaal’ van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor het leercultuurproject MKBIdee - “Door inzicht een beter uitzicht”.

Kop Beveiliging uit Leerdam en de Alert-Group uit Sliedrecht storten zich in de ontwikkeling van een uniek programma voor de beveiligingsbranche waarin aandacht besteed wordt aan kennisvergroting en persoonlijke ontwikkeling.

De twee partners gaan een simulatieplatform ontwikkelen waar monteurs van beveiligingsinstallatiebedrijven, alarmcentrale operators en beveiligers hun kennis kunnen vergroten over de nieuwste ontwikkelingen en technieken in de beveiliging. Dankzij het platform kunnen ze in een afgeschermde omgeving belangrijke praktijkkennis opdoen.

Naast het simulatieplatform worden ook coachingssessies georganiseerd in groepsverband en één-op-één. Het doel van deze coachingssessies is het gewoontegedrag tijdens de dagelijkse werkzaamheden onder de loep te nemen. Nieuwe ontwikkelingen vragen om zowel een proactieve en vragende houding.

Kop Beveiliging

Met ruim dertig medewerkers is Kop Beveiliging een middelgrote speler in de wereld van systeemtechnische installaties van beveiligingsoplossingen. Hun klanten zijn zowel particulieren als bedrijven en overheidsinstanties. Daarnaast is Kop Beveiliging BORG gecertificeerd, wat staat voor de professionele uitvoering van elektronische en bouwkundige maatregelen die voldoen aan de criteria die horen bij het risiconiveau volgens de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI).

Alert Group

Alert is een middelgrote speler in de particuliere beveiligingssector. Vanuit twee gecertificeerde Europese alarmcentrales in Alblasserdam en Sliedrecht bedienen ze o.a. particulieren, bedrijven en overheidsinstanties op het gebied van gebouw- en terreinbeheer.

Om dit programma te ontwikkelen wordt er samengewerkt met nog drie andere partijen, namelijk:

EBT

EBT maakt vanuit ervaring , kennis en waarden samen met de klant het verschil in bedieningsgemak, signaleren en (brand) veiligheid.

EBT  is o.a gespecialiseerd  in het ontwikkelen van electronica- en software oplossingen waarbij ze een op maat gemaakte oplossing voor elk vraagstuk weten vorm te geven. Omdat electronica een niet op zichzelf staand product is, maar altijd ergens een onderdeel van is. Voor de klant managen ze zo het gehele proces tot een totaal eindproduct.

SpecifAI

SpecifAI werkt samen met partners om de systeem- en beveiligingsinformatie te ontgrendelen op basis van de volgende informatie: Artificial Intelligence. Projectmedewerkers gebruiken deze informatie om hun kennis van systeemintegratie te vergroten, veiligheidsinformatie te analyseren, on-site hulpdiensten en reactiescenario's van beveiligingspersoneel te ontwikkelen en te testen.

Andevalo

Andevalo  coacht medewerkers van Alert en Kop op het gebied van gedragsverandering. Het maakt gebruik van neurowetenschappelijke methoden om werknemers bewust te maken van hoe veranderingen in attitudes en gerelateerd gedrag een positieve invloed hebben op leervermogen, leerbereidheid, creativiteit en originaliteit, waardoor een proactieve en levenslange leercultuur wordt gecreëerd.

De partners zullen regelmatig gaan reflecteren met andere partijen in de beveiligingsbranche, zodat bij de ontwikkeling van het simulatieplatform en de coaching rekening kan worden gehouden met andere wensen die in de branche aanwezig zijn.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Beleidsexperiment Menselijk Kapitaal (MKB idee) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)