Alert opent tweede alarmcentrale

Alert Alarmcentrale opent tweede PAC in datacenter van Dataplace te Alblasserdam

 

Alblasserdam, 11-12-2017: De Alert Group, innovatief beveiligingsdienstverlener, heeft door de intensieve samenwerking met Dataplace, toonaangevend leverancier van carrier neutrale datacenterdiensten in Nederland, een Particuliere Alarm Centrale in haar datacenter gehuisvest en dat is uniek. Door deze combinatie beschikt Dataplace over 24x7 bemensing in een extra zwaar beveiligde ruimte en de Alert Group een volledig operationele (back-up) alarmcentrale conform de allerlaatste richtlijnen.

De alarm- en servicecentrale van de Alert Group scant continue de markt af naar business opportunity’s om het diensten porfolio naar haar eindgebruikers te verbeteren. Dit draagt bij aan de visie die de Alert Group heeft om mensen en organisaties de rust van veiligheid te geven. Het huisvesten van een PAC in een datacenter sluit aan bij deze visie.

 “De paralellen tussen fysieke en digitale beveiliging zijn evident. Data en datastromen worden namelijk steeds belangrijker. Door de samenwerking met Dataplace resulteerde dit in het op- en inrichten van een alarm- en servicecentrale binnen de zwaar beveiligde datacenteromgeving van Dataplace. Een omgeving welke bouwkundig geheel voldoet aan de allerlaatste (Europese) ISO normering en tevens gecertificeerd is als BORG – en Camera Toezicht Centrale. Wij zijn daarom trots dat wij samen mogen werken met Dataplace en zo een bijdrage kunnen leveren aan de 24x7 beveiliging en 24x7 bemensing van de Dataplace datacenters.” aldus Cees Schep, Managing Director van de Alert Group.

De Particuliere Alarm Centrale is mogelijk geworden door vooraf in de uitbreiding van het datacenter in Alblasserdam rekening te houden met de bouwkundige vereisten voor een PAC. Een PAC dient namelijk aan diverse strenge criteria te voldoen van hermetisch afsluiting met de buitenwereld tot een luchtdichte en kogelwerende ruimte. Speciale vereisten die inmiddels allemaal gerealiseerd zijn binnen het datacenter.

Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace is enorm blij met de huisvesting van het PAC in het datacenter van Dataplace te Alblasserdam. “De samenwerking met de Alert Group is een fijne, sinds het bestaan van Dataplace maken wij naar volle tevredenheid gebruik van de meldkamer en alarmcentrale diensten. De diensten van de Alert Group zijn daardoor altijd al voor een groot gedeelte onderdeel geweest van onze dienstverlening en borging van veiligheid. Het is daardoor voor ons ook een uitstekende oplossing dat zij nu fysiek 24x7 in ons datacenter gevestigd zijn. Dataplace kan hierdoor nog verder inspelen op wensen van klanten en dat is een mooi resultaat van de samenwerking”