Alert krijgt felbegeerde ISO-certificering voor beide alarm- en servicecentrales

- Alarmcentrale - Alert Group

Afgelopen maandag behaalde Alert op beide locaties de belangrijke en felbegeerde ISO 27001:2017-certificering. Het beveiligingsbedrijf uit Sliedrecht is daarmee een van de eerste alarm- en servicecentrales In Nederland die zo’n certificering binnen weet te halen.

Informatieprocessen worden continu beheerst

De ISO-certificering is belangrijk omdat deze aantoont dat de informatieprocessen binnen de organisatie continu beheerst worden. Edwin van Heijst, quality & control manager bij Alert: “De certificering laat zien dat wij de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van bedrijfskritische informatie kunnen waarborgen. Je moet er tenslotte niet aan denken dat dit soort informatie in verkeerde handen valt.”

Zowel de alarm- en servicecentrale in Sliedrecht als Alblasserdam gecertificeerd

Het bijzondere aan het feit dat Alert zich nu ISO-gecertificeerd mag noemen, is dat het om beide locaties van het bedrijf gaat. Zowel de locatie in Alblasserdam, ondergebracht in het datacenter van Dataplace, als de back-up-centrale in Sliedrecht, voldoen aan de eisen die hierbij horen, zoals de continue verbetering van informatieprocessen.

Enige particuliere alarmcentrale in Nederland

Alert is hiermee de enige particuliere alarmcentrale (PAC) in Nederland met twee locaties die deze certificering heeft gekregen. Hierdoor creëert Alert niet alleen vertrouwen bij opdrachtgevers, maar ook extra mogelijkheden om de dienstverlening verder uit te bouwen naar beveiliging én gebouwbeheer.

Processen getoetst en vastgelegd

Een ISO-certificering houdt in dat de processen op het gebied van informatiebeveiliging zijn vastgelegd en bovendien getoetst wordt door een gecertificeerde Instantie, waardoor er minder risico’s en incidenten zijn.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een Europese wet waar organisaties per 25 mei 2018 aan moeten voldoen. Veel onderwerpen in de AVG kunnen worden gebord in een informatiebeveiligingssysteem (ISMS – Information Security Management System) op basis van ISO 27001 informatiebeveiliging. Voldoen aan de ISO 27001 norm is echter geen verplichting vanuit Nederlandse of Europese wetgeving.

Meer weten over deze certificering en welke voordelen dit voor uw bedrijf kan hebben? Neem dan contact op met Joost Klaren, commercieel directeur bij Alert.