ISPS oefeningen

Alert verzorgt ISPS oefeningen voor verschillende grote opdrachtgevers.

Conform het PFSP plan (Port Facility Security Plan) van de havenfaciliteit, dient de Port Facility Security Officer (PFSO) eenmaal per kwartaal een eenvoudige oefening te houden, en eenmaal per kalenderjaar (een uitgebreide oefening, waarbij (een) externe partij(en) deelneemt.

Er wordt aan de hand van reële (dreigings-) scenario’s geoefend op diverse (risico) onderdelen van het PFSP plan, waarbij ook nog wordt gekeken naar de drie veiligheidsniveaus.. Dit is niet alleen een training voor beveiligers, maar ook voor diegenen die binnen uw organisatie een belangrijke rol spelen voor uw beveiliging. Van te voren bepalen wij een scenario. Dit doen we aan de hand van een aantal facetten: het actuele dreigingsbeeld, eventuele bemerkingen die voortgekomen zijn uit de inspecties en veranderende omstandigheden. Zo is het mogelijk om altijd een maatwerk oefening te draaien waarin actuele zaken aan bod komen. Door middel van oefeningen worden zwakke schakels snel gesignaleerd en kunnen verbeterpunten snel worden aangepakt.

Naast het uitvoeren van oefeningen kan Alert Security u ook assisteren bij het doen van onaangekondigde testen om te verifiëren of alle maatregelen die in uw plan staan ook in praktijk worden toegepast.

Uw voordelen

  • Samenwerken met een proactieve, toekomstgerichte partner
  • Geavanceerde technieken
  • Zorgvuldig geselecteerde en gescreende beveiligingsprofessionals
  • 24/7 bereikbaar
  • Duidelijke rapportages
  • Korte communicatielijnen