Bedrijfsdiefstal

Belangrijke documenten zijn plots onvindbaar, er verdwijnt geld uit de kassa of er ontbreken producten uit uw zaak. Diefstal komt in veel bedrijven voor en het gevaar komt lang niet altijd van buitenaf. Sterker nog: in veel gevallen gaat het om diefstal door personeel.

Bedrijfsdiefstal: financiële én emotionele gevolgen

Diefstal door eigen personeel kan variëren van een voorraad pennen tot hele pallets met producten. Ook het onterecht geven van korting of andere extra's kan diefstal zijn. In de meeste gevallen geldt dat het vervelende gevolgen heeft voor uw bedrijf, zowel financieel als emotioneel. Het gevoel van veiligheid neemt af, de spanning neemt toe en collega’s vertrouwen elkaar niet meer. Reden temeer om de dief of dieven zo snel mogelijk te ontmaskeren.

Onderzoek naar bedrijfsdiefstal uitbesteden

Toch is het niet verstandig om zelf op onderzoek uit te gaan. Bijvoorbeeld omdat zo’n onderzoek negatieve gevolgen kan hebben voor de vertrouwensband met uw medewerkers. Bovendien loopt u het risico om privacywetgeving te overtreden. Het is daarom raadzaam om de opsporing van bedrijfsdiefstal uit te besteden.

Vermoed u diefstal door uw eigen personeel? Onze ervaren rechercheurs verzamelen bewijs. Vanzelfsprekend doen zij dit binnen de kaders van de huidige wet- en regelgeving. Hun bevindingen bundelen zij in een gedegen onderzoekdossier, wat voor u het uitgangspunt vormt om juridische stappen te ondernemen.

Uw voordelen

  • Samenwerken met een proactieve toekomstgerichte partner
  • Professionele rechercheurs die uiterst discreet te werk gaan
  • Uitgebreide kennis van de huidige wet- en regelgeving
  • Duidelijke rapportages
  • We dragen actief preventieve oplossingen aan
  • Korte communicatielijnen