Hardinxveld-Giessendam (SBBHG)

Alert verzorgt de collectieve beveiliging van de Stichting Beveiliging Bedrijven Hardinxveld-Giessendam (SBBHG). Hieronder vallen de bedrijventerreinen De Peulen West, De Peulen Oost, Langeveer, Nieuweweg, Rivierdijk en Boven-Hardinxveld. Is uw bedrijf op één van deze terreinen gevestigd? Lees dan snel verder.

Proactieve aanpak

Bij Alert geloven we in een proactieve aanpak. Zo kunnen we incidenten voorkomen of er snel en direct op reageren indien nodig. Denk aan geavanceerde camerasystemen met intelligente koppelingen en de regelmatige aanwezigheid van een duidelijk herkenbare mobiele surveillance eenheid. Dit is van grote waarde omdat het een groot percentage van de criminaliteitsschade reduceert. De surveillance eenheid is preventief aanwezig en controleert de deelnemende bedrijven zorgvuldig. Openstaande ramen en deuren en de aanwezigheid van (on)bevoegden binnen zowel het privaat als publiek domein worden gecorrigeerd.

Naast deze controlerende taak is de combinatie met de repressieve taak, de alarmopvolging, heel adequaat uit te voeren. Met name omdat de surveillance eenheid regelmatig aanwezig is, zal de gemiddelde aanrijtijd veel korter zijn. Bijvoorbeeld bij een inbraakmelding. Mede hierdoor en door de uitstekende contacten met de lokale politie zijn we beter op de hoogte van de plaatselijke situatie.

Permanente surveillance

Iedere dag, gedurende 5 uren surveillance tussen 22.00 uur en 06.00 uur, zeven dagen per week het gehele jaar door.

Steekproefsgewijs geregistreerde pand- en terreincontrole

Iedere avond/nacht voert onze beveiligingsbeambte steekproefsgewijs bij de deelnemers een externe pandcontrole uit, deze wordt elektronische geregistreerd. Tevens wordt gecontroleerd of alle ramen en deuren correct afgesloten zijn. Voor Nieuweweg gelden speciale afspraken (zie onder).

Assistentie-alarmopvolging

Op basis van uw aanmelding bij onze PAC (Particuliere Alarm Centrale),  kunt u gebruik maken van de aanwezigheid van de surveillance dienst. Als uw alarmsysteem “afgaat” komt de surveillant zo spoedig als mogelijk naar uw bedrijfspand om een eerste observatie te doen. Dit om de interventietijd tussen een alarm en toezicht zo kort mogelijk te houden en dus eventuele schade zoveel als mogelijk te beperken. Let wel;  Er is nog steeds een “sleutelhouder” nodig die vervolgens intern het alarm onderzoekt en herstelt.

Slagboomafsluiting óf kentekencamera's met informatieborden

Dit geldt voor de industriegebieden: De Peulen, Langeveer, Nieuweweg, De Helling en Boven Hardinxveld West. Bij het passeren van de slagbomen, tijdens de sluiting, zal er een geregistreerde camera- en videobewaking plaatsvinden. Op sommige plaatsen zijn de slagbomen vervangen door slimme kenteken herkenningscamera's i.cm. informatieborden. Zo kan er niemand meer ongemerkt het terrein op- of afrijden.

Alarmcentrale

Veel ondernemingen hebben hun alarmsysteem aangesloten op onze alarmcentrale. De centralisten staan rechtstreeks in contact met de collectief surveillanten. Hierdoor is er geen afstemmingsverlies en is er goed zicht over het complete bedrijventerrein.

Speciale afspraken voor Nieuweweg

Op Nieuweweg is een BIZ (Bedrijven Investerings Zone) actief. Hierdoor participeert iedereen automatisch in, onder andere, de Collectieve Beveiliging. De afdracht hiervoor vindt plaats via de OZB-belasting.

Specifiek voor de Nieuweweg is de mobiele surveillant ongeveer gedurende 1 uur per avond/nacht aanwezig, verdeeld over minimaal twee rondes.

De mobiel surveillanten controleren op alle mogelijke onregelmatigheden die ze tegenkomen en zichtbaar kunnen zijn vanaf de openbare weg. U kunt dan denken aan:

  • Openstaande poort, loods, roldeur, defect hekwerk;
  •  Onnodig branden van de verlichting inpandig;
  • Verdachte voertuigen (waarom verdacht?, warme motorkap?, zaten er mensen in?)
  • Kapot gereden welkomstborden, defecte lichtmasten, dumping afval;
  • Pallets tegen bedrijfspanden of die inklimming dan wel brandgevaar kunnen veroorzaken;
  • Verkeer onveilige situaties;

Steekproefsgwijs controleren de surveillanten tijdens hun patrouilles specifiek bedrijfspanden vanaf de openbare weg, we gaan dus niet ongevraagd private terreinen op.

Aanmelden Collectieve Beveiliging

Interessant voor uw bedrijf? Schrijf u in binnen één minuut en wij nemen contact met u op om de inschrijving te voltooien. U kunt ons ook telefonisch bereiken op 0184-410400.

Aanmelden collectieve beveiliging 1/2
Aanmelden Collectieve Beveiliging 2/2
Vorige